Criterion přišel o pět velmi zkušených tvůrců. Studio opustili po dokončení Need for Speed Unbound
i Zdroj: Criterion
Byznys Novinka Criterion přišel o pět velmi zkušených tvůrců. Studio opustili po dokončení Need for Speed Unbound

Criterion přišel o pět velmi zkušených tvůrců. Studio opustili po dokončení Need for Speed Unbound

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 12. 2022 17:39

Britské závodní studio Criterion opustilo pět veteránů herního vývoje, konkrétně mělo jít o vůbec nejzkušenější zaměstnance studia. Firma přišla o viceprezidenta, výkonného producenta, šéfa vývoje studií,technického ředitele a šéfa obsahu. Pro všechny se stane poslední zkušeností nedávné povedené vydání Need for Speed Unbound.

Reklama

  • Z Criterionu odešlo pět velmi zkušených lidí
  • Je mezi nimi i viceprezident, který ve firmě působil přes 20 let

Tvůrci si mezi sebe dělí desítky let zkušeností s firmou jako takovou i vydavatelstvím Electronic Arts. Dosavadní viceprezident a generální manažer Criterion Matt Webster byl dokonce součástí EA od roku 1990 a v Criterionu fungoval dlouhých 23 let. O jeho zkušenostech hovoří například to, že pracoval na úplně prvním ročníku série FIFA.

Zmíněným výkonným producentem je Pete Lake, který bude měnit působiště poprvé od roku 1996, kdy do Criterion nastupoval ještě jako nezkušený umělec. Sedmnáct let v EA má za sebou Alan McDairmant, šestnáct let v Criterionu nasbíral Andrei Shires a největším “zelenáčem” je s deseti lety Steve Uphill. 

Proč došlo k takovému exodu letitých tvůrců je otázkou. Všichni chtějí hledat nové zkušenosti mimo EA, ale zatím neřekli kde.

Každopádně změny přinášejí větší škatulata i mezi stávajícími členy EA. Charity Joy se přesune do pozice výkonné producentky Need for Speed ze svého dosavadního místa u značky UFC. Geoff Smith, původně z Codemasters, se stane ředitelem produktového vývoje značky a využije zkušeností s vedením sérií Dirt a Grid. Také se postará o vývoj první licencované WRC hry EA.

Stávající šéf stuidí Criteriuonu Steve Cuss zaměstnance v mailové komunikaci ubezpečil, že má žánr závodních her pod křídly EA zářivou budoucnost. Připomněl úspěšná vydání Need for Speed Unbound i F1 22 a opět nalákal na to, že se nyní firma pyšní licencí světového šampionátu rallye.

Gamescomové dojmy z Wreckreation - Divné závody, ještě divnější prezentace
i Zdroj: Tisková zpráva

Gamescomové dojmy z Wreckreation - Divné závody, ještě divnější prezentace

Arkádové závody Wreckreation od Three Fields Entertainment jsou hodně nečitelnou hrou, v rámci Gamescomové prezentace za…

2. 9. 2022 17:45
1


Kdo ví, třeba teď někde vzniká nový tým plný zkušeností z Criterion, který naváže na jeho odkaz a přinese nového nástupce Burnout. Nebyl by prvním, z odpadlíku Criterion je složeno studio Three Fields Entertainment, vyvíjející závodní arkádu Wreckreation. Ti už ukázali, že udělat “nástupce Burnout” není zas tak jednoduché.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama