Craig Mazin je přesvědčený, že je příběh The Last of Us tím nejlepším v historii videoher
i Zdroj: Naughty Dog / Sony Interactive Entertainment
The Last of Us Novinka Craig Mazin je přesvědčený, že je příběh The Last of Us tím nejlepším v historii videoher

Craig Mazin je přesvědčený, že je příběh The Last of Us tím nejlepším v historii videoher

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 12. 2022 11:24

Tým stojící za chystanou seriálovou adaptací The Last of Us od HBO svému počinu rozhodně věří. Opakovaně to dokazuje velmi sebevědomými prohlášeními, například tím od showrunnera Craiga Mazina. Nejdůležitější osobnost natáčení v rozhovoru pro Empire oznámila, že předlohu považuje za nejlepší herní příběh v historii.

Reklama

  • Showrunner The Last of Us od HBO Craig Mazin označuje původní hru za nejlepší příběh v historii
  • Může za to především uvěřitelnost postav

Respektovaný filmař, známý především pro výbornou minisérii Černobyl, v rozhovoru poukázal na to, jak jsou pro příběh nosné uvěřitelné postavy. “Nestřílely žádné věci z očí. Byly prostě jen lidmi. A to je ve své podstatě ve hrách hrozně neobvyklé. Fakt, že je všechno tak uvěřitelné a přízemní, a vyvolává to ve vás skutečné city - je něco co jsem nikdy nezažil, a to hraju hry od roku 1977,” vysvětluje Mazin nadšeně proč si myslí, že je příběhové pozadí The Last of Us o krok dál než jakékoliv jiné.

Seriál The Last of Us chce převyprávět zápletku herní předlohy a doplnit ji o řadu detailů a nových momentů, dále ilustrujících vztah Joela, Ellie a jejich putování zpustošenými Spojenými státy. Mazinova slova ale místy vyvolala spíše pochybovačné reakce. Zack Zwiezen z blogu Kotaku například podotýká, že podobná extrémní prohlášení většinou produktům moc nepomáhají, a The Last of Us samo o sobě nepotřebuje dále propagovat jako výjimečné umělecké dílo. Otázky vyvolává také to, že existuje spousta dalších příběhových titulů s velmi přízemními zápletkami (ve kterých často uvěřitelnost nenarušují ani mutanti porostlí houbami…).

Jak seriálové The Last of Us dopadne uvidíme už brzy, premiéra je naplánována na 15. ledna. Kompletní rozhovor vyjde v únorovém čísle časopisu Empire, tedy, ehm, 22. prosince.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama