Codemasters zatím neplánují rozšířit VR v F1 22 na Quest 2 nebo PSVR 2
i Zdroj: EA
F1 2022 Novinka Codemasters zatím neplánují rozšířit VR v F1 22 na Quest 2 nebo PSVR 2

Codemasters zatím neplánují rozšířit VR v F1 22 na Quest 2 nebo PSVR 2

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 8. 2022 11:42

Letošní ročník závodů F1 22 studia Codemasters přinesl řadu novinek včetně možnosti závodit ve VR. V rozhovoru pro specializovaný magazín UploadVR nyní producent hry prozradil, že studio zatím neplánuje rozšiřovat seznam podporovaných zařízení včetně konzolí PlayStation s chystaným PSVR 2 .

Reklama

  • O F1 22 pro PSVR 2 nebo nativní Meta Quest 2 se zatím neuvažuje

Producenta Davida Willimase magazín vyzpovídal v rozhovoru, který zatím nebyl zveřejněn. Vypíchl ale informaci, že studio v současnosti nepracuje na rozšíření podpory dalších VR zařízení. Do kokpitu monopostu se v současnosti můžete posadit s klasickými VR brýlemi PC VR, tedy zařízeními připojenými přímo k počítači.

V případě současného PS VR jsou omezení zřejmá, zastaralý hardware PlayStationu 4 by jen těžko dokázal rozpohybovat F1 22 ve VR v uspokojivé kvalitě. S výkonnějším PlayStationem 5 a PSVR 2 se ale zatím nepočítá. Stejně tak zatím studio neplánuje vyvinout port nebo zjednodušenou verzi pro Meta Quest 2, který by také vyžadoval výrazně jednodušší grafické zpracování.

Dle recenzentů UploadVR je režim virtuální reality ve hře velmi povedený a vtáhne vás do závodění, hře se ale nevyhly problémy technického rázu a záseky i na velmi výkonném hardwaru.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama