Codemasters opouští nejužší vedení. Odchází šéf i finanční ředitel
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Codemasters opouští nejužší vedení. Odchází šéf i finanční ředitel

Codemasters opouští nejužší vedení. Odchází šéf i finanční ředitel

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 7. 2021 13:44

Britské veterány závodního žánru Codemasters čekají velké změny. Na konci července totiž studio opustí současný CEO Frank Sagnier a finanční ředitel Rashid Varachia. Stane se tak jen čtyři měsíce po akvizici ze strany EA. Ta ve svém prohlášení oznámila, že byl odchod vedení součástí plánů od samotného začátku obchodních jednání.

Reklama

  • Z pozic ředitele a finančního ředitele Codemasters odešli dosavadní zaměstnanci
  • Stalo se tak čtyři měsíce po koupi ze strany EA
  • Prý to bylo v plánu od samotného začátku

K obchodu došlo v únoru, Codemasters se stali součástí EA za 1,2 miliardy amerických dolarů. K personálním změnám mělo dojít později, ale proces integrace Codemasters do nového majitele byl nakonec rychlejší, než společnost čekala.

“Od roku 2014 Frank vedl Codemasters do pozice globálně uznávaného studia expertů na závodění, a umožnil světovému talentu a vášni pro motorsport úřadovat na světovém trhu. Rashidovo finanční vedení také bylo klíčové pro úspěch Codemasters, k jeho zásluhám patří klíčové akvizice, přechod na akciový trh v roce 2018 a vedení přechodu pod křídla a integrace do EA,” oceňuje dosavadní práci obou odcházejících zaměstnanců nový majitel v oficiálním tiskovém prohlášení.

Do čela studia se nyní postaví dosavadní viceprezident produktového vývoje Clive Moody a viceprezident vydavatelství Jonathan Bunney. V podřízeném studiu Slightly Mad se zatím vedení nemění.

EA zakoupilo Codemasters v únoru letošního roku. Původně přitom zkušení britové měli zamířit do kanceláří Take-Two, EA ale svého konkurenta přeplatilo. Codies mají posílit roli EA jako lídra trhu závodních her, portfolio tvořené především Need for Speed rozšíří licencovaná série Formule 1, Project CARS, Dirt, Grid a v roce 2023 i rallyová WRC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama