Co všechno se chystá do Euro Truck Simulator 2? Přestavba Německa, hrbolaté silnice nebo adaptivní tempomaty
i Zdroj: SCS Software
České hry Euro Truck Simulator 2 Novinka Co všechno se chystá do Euro Truck Simulator 2? Přestavba Německa, hrbolaté silnice nebo adaptivní tempomaty

Co všechno se chystá do Euro Truck Simulator 2? Přestavba Německa, hrbolaté silnice nebo adaptivní tempomaty

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 3. 2023 15:38

České studio SCS Software v současnosti připravuje aktualizaci 1.47 pro vozidlový simulátor Euro Truck Simulator 2. Ta je dostupná v otevřené betaverzi. Kompletní výčet novinek nyní shrnuje video od jednoho z fanoušků.

Reklama
Reklama

  • Video shrnuje novinky v betaverzi aktualizace pro Euro Truck Simulator 2
  • Přestavuje německá města, přidává adaptivní tempomaty, nouzové brzdy, hrbolaté silnice i vlastnictví cisteren a přívěsů pro dobytek
  • Zajímavá je také mnohem lepší optimalizace v noci

Chystaných změn je opravdu hodně, od spíše kosmetických záležitostí až po velmi užitečné novinky, které ovlivňují přímo cestování po virtuální Evropě.

Základní novinkou je pokračující přestavba staré neměcké mapy. Ta už nedosahovala kvalit aktuálních map a tak se postupně mění ve věrnější obrazy skutečnosti. S aktualizací 1.47 dojde na přestavbu Frankfurtu, Stuttgartu, Norimberku a Erfurtu, a to od úplných základů. Města z rozšíření Road to the Black Sea (Bulharsko, Turecko, Rumunsko) zároveň dostanou svá vlastní unikátní intra. Pro představu jde třeba o Bukurešť, Kluž, Istanbul, Plovdiv, Sofii nebo Burgas.

Do sekce majetku přibyla možnost vlastnit a upravovat přívěsy pro převoz dobytka a cisteren. Menšími změnami prošlo grafické rozhraní, především to s historií kariéry hráče a se seznamem změn v jednotlivých aktualizacích.

Hratelnostní změny spočívají především v nastavení hrbolatých silnic, které náhodně kodrcají kabinou tahače. Frekvenci hupů je možné měnit skrz příkazovou konzoli. Fungování tempomatu obohatil adaptivní tempomat s podrobnými možnostmi nastavení a systém nouzového brzdění.

Z technologického hlediska potěší vylepšený zvuk pro moderní DAFy nebo modifikace hlasitosti podle polohy kamery. Důležitá je pak důrazná optimalizace, zlepšující chod hry především v hustém dešti, silném provozu nebo během noci.

Video také obsahuje ukázku uniklých map z chystaného DLC West Balkans DLC. Kamera se tak proletí po Slovinsku, Srbsku a Severní Makedonii.

Do betaverze se může zapojit jakýkoliv hráč přes beta branch hry na Steamu. K plnému vydání dojde snad brzy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama