Co týden dal: Režii Sony a svět BlizzConu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Režii Sony a svět BlizzConu

Co týden dal: Režii Sony a svět BlizzConu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 11. 2017 17:00
Reklama

Bonjour přátelé. Francie je bezpochyby krásná země, její hlavní město nevyjímaje. Eiffelovu věž, Notre-Dame a Champs-Élysées ale v uplynulém týdnu vystřídaly v hledáčku objektivů zájemců z celého světa jiné zajímavosti. Paříž se totiž stala dějištěm osmého ročníku herního expa Paris Games Week. Pravděpodobně druhá největší evropská událost podobného typu přinesla slušnou porci různých novinek, na své si přišli především příznivci Sony a potažmo PlayStation 4. Vítejte u prvního listopadového shrnutí Co týden dal. Vyrážíme do Paříže.

TÝDEN V RÁŽI

Co týden dal: Režii Sony a svět BlizzConu
i Zdroj: Hrej.cz

Zmínili jsme, že Sony přijela do Paříže doslova v plné polní a rozhodně jsme nepřeháněli. Informačně bohaté přehlídky nejsou v případě Sony a Paris Games Week žádnou výjimkou a japonská společnost nás během své keynote sotva nechala vydechnout. Už zpočátku spustila salvu ostrými, když na místo činu vrátila oblíbenou společnost Sucker Punch Productions. Tým podepsaný pod úspěšnou sérii InFamous ale nechal nadpřirozeně obdařené antihrdiny u ledu a přivezl nadějně vypadající samurajskou akci Ghost of Tsushima. Už teď je jasné, že v kůži jednoho z posledních přeživších samurajů během mongolských nájezdů na konci třináctého století zkropíme panenskou půdu krví útočníků v míře více než bohaté.

A násilím a destrukcí nešetří ani studio Activision. V rámci show do popředí protlačilo i své připravované pokračování kultovní série válečných FPS Call of Duty. Návrat na druhoválečná bojiště prožívají první hráči už v době psaní těchto slov, v době vydání traileru jsme ale mohli pouze rozjímat nad drsnou a adrenalinovou realitou zteče u Carentanu. Ta byla i ve skutečnosti součástí bitvy o Francii a je jen příhodné, že ji autoři připomněli právě během pařížské výstavy.

A aby toho násilí nebylo málo, s tím nejhorším, domácím, přišel i Detroit: Become Human. Očekáváný filmový zážitek z pera rozporuplně přijímaného Davida Cage láká především na rozvětvený příběh přímo ovlivněný rozhodnutími hráčů. Kromě toho se ale těšíme i na parádní grafiku a animace, které bývají v “Cageovkách” na špičkové úrovni.

Pokud si nějaký titul ukradl během loňské show Sony na losangeleské E3 až nepřístojně pozornosti, byl to Spider-Man. Očekávání úchvatné akce ještě podpořily působivé gameplay záběry odhalené na E3 letošní. Nejnovější záběry se sice opět vrací do kolejí renderů a ohledně samotného hraní z nich moc moudří nejsme, na druhou stranu ale přinášejí pohled na civilní stránku pavoučího superhrdiny, Petera Parkera. Stejně tak se v traileru objevují i další postavy Spider-Man univerza a zasvěcenější příznivci mohou začít kalkulovat, jak vlastně hra do celého světa Marvel zapadá.

Kalkulovat však rozhodně nemusíme v případě God of War. Očekávaný návrat zuřivého poloboha Kratose, tentokráte v doprovodu jeho vlastního syna, jasně naváže na starší díly série a celý ten (polo)božský masakr přesune na sever, do zmrzlé Skandinávie protkané typickou mytologií. Vousatý lovec bohů ale s věkem rozhodně nesešel. Magickou sekerou se umí ohánět stejně neúprosně a nelítostně jako s jeho tradičními čepelemi na řetězech.

To pravé ořechové, na co příznivci PlayStation čekali ale nebyli samurajové, polidštění roboti, druhá světová, ba ani Kratos s jeho potomstvem. Dozajista nejočekávánějším titulem platformy a i jedním z nejočekávanějších napříč herním světem je pokračování post-apokalyptické pecky The Last of Us. První trailer jsme mohli sledovat v prosinci loňského roku během show PlayStation Experience. Narozdíl od něj překvapivě nově uveřejněný trailer nepřináší pohled na protagonisty prvního dílu, naopak ukazuje strasti dosud neznámých přeživších globální katastrofy. A že se nejedná o žádné láskyplné strasti. Nechybí lámání končetin kladivy, kuchání vnitřností nožem nebo tříštění lebky. Právě na konto skutečně syrové brutality a temnosti traileru mířila kritika z řad citlivějších herních příznivců. Sony ale podobná nařčení rázně odmítá a argumentuje tím, že dělá “dospělou hru pro dospělé lidi”. Tady komické vložky a milosrdně se odvracející kameru nehledejte.

A to samozřejmě není všechno. Paris Games Week přinesl i nový trailer k remasteru Shadow of the Colossus, oznámení kooperativního režimu ve Far Cry 5, menších indie titulů jako Hong Kong Massacre, Gardens Between nebo Erica, trestuhodně přehlížený Concrete Genie, první záběry z Tennis World Tour, informace o rozšířeních konzolové verze The Sims 4 nebo oznámení pokračování Spelunky. Uf, turbulentní týden.

BLIZZ BLIZZ BLIZZCON

Co týden dal: Režii Sony a svět BlizzConu
i Zdroj: Hrej.cz

Tak trochu ve stínu dozvuků Paris Games Week za oceánem proběhl svátek všech milovníků orků, zergů a McCreeho. Tradiční podzimní BlizzCon do kalifornského Anaheimu přiláká každoročně tisíce fanoušků společnosti Blizzard z celého světa a ani ten letošní nepozbyl odhalení velkých novinek. Především se potvrdila očekávání hráčů World of Warcraft, kultovní WoWko se po roce od vydání povedené expanze Legion dočkalo oznámení sedmého datadisku s podtitulem Battle of Azeroth. Jak název napovídá, svět Azerothu se ponoří do válečného konfliktu a hráči dostanou dosud nevídané možnosti kooperativních válečných tažení. Samozřejmostí bude záplava nového obsahu, lokací, dungeonů, raidů a navýšení levelcapu na úroveň 120 (dvojnásobek vanilla levelcapu). Jak Battle of Azeroth zahýbá s věčně problematickým množstvím předplatitelů nejúspěšnějšího MMORPG ukáže čas.

Těm nejvěrnějším příznivcům konečně šlo studio na ruku a přislíbilo spuštění oficiálního serveru běžícího na verzi hry bez rozšíření. Tím plní tužby pravověrných fanoušků takzvaného vanilla WoW, kteří museli dodnes zatnout zuby a hrát s rozšířeními, nebo stáhnout ocas a spokojit se s neoficiálními servery. Kdy se však World of Warcraft Classic rozběhne oznámeno nebylo.

A dobré zprávy čekají i na příznivce StarCraft 2, kteří dodneška s počátkem hraní otáleli. Od 14. listopadu společnost zpřístupní první kampaň Wings of Liberty všem hráčům úplně zdarma. Dosavadní vlastníci první kapitoly příběhu StarCraft 2 získají bezplatně druhou, Heart of the Swarm. Stejně tak bude všem přístupný i ranked multiplayer, s tím rozdílem, že pro vstup do něj musí hráči dosáhnout určitých úspěchů v tom klasickém.

Napjatě jistě očekávali nová oznámení i hráči Overwatch. Arénoví bijci se dočkají nové postavy jménem Moira a nové mapy Blizzard World, zábavního parku tematicky laděného do světů společnosti Blizzard. Roztomilá mapa tak nakombinuje objekty ze světa Warcraftu, StarCraftu i Heroes of the Storm.

A tím tento veskrze výstavní týden ukončíme. Je až s podivem, že vlastně ještě stíháme nějaké zprávy sledovat. Zprava zleva se na nás totiž sypou herní novinky a ne nadarmo se s nadsázkou říká, že na podzim vychází nějaká velká pecka snad každý den. Takže pokud snad máte čas všechny novinky ochutnávat, otevřete si někdy během hraní Wolfensteina, FIFA, NHL, Evil Within 2, Need For Speed: Payback nebo čehokoliv jiného Hrej.cz a trochu si osvěžte znalosti současného herního světa. Koneckonců, když už hrajete, tak Hrejte s námi!

Videa a podcasty za uplynulý týden: Dohrajte s námi: Mafia II #2Paris Games Week - Konference SonyRetro Hrajte s námi: Kingpin: Life of Crime (1999)End Game: Middle Earth: Shadow of WarHrajte s námi: Need for Speed PaybackDohrajte s námi: Mafia II #3Hrajte s námi: Call of Duty: WWIIHrajte s námi: Assassin's Creed Origins #2 hPod #611

Recenze za uplynulý týden: Wolfenstein II: The New Colossus, Destiny 2 - recenze PC verze, Cities: Skylines - Green Cities, Road Redemption, Assassin's Creed Origins

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama