Co si zahrát v prosinci? Tyhle mobilní novinky byste neměli přehlédnout
i Zdroj: Hypernia
Témata Final Fantasy VII Článek Co si zahrát v prosinci? Tyhle mobilní novinky byste neměli přehlédnout

Co si zahrát v prosinci? Tyhle mobilní novinky byste neměli přehlédnout

Petr Jan Berka

Petr Jan Berka

27. 11. 2022 09:35

Listopad měl pro mobilní zařízení připraven opravdu mnoho a prosincová nálož nebude o nic menší. Čekají nás remastery dvou legendárních her a možná i známá holčička ve žluté pláštěnce.

Reklama
Reklama

  • V Romancing SaGa: Minstrel Song Remastered prozkoumáte rozlehlý svět Mardias v graficky vylepšené podobě
  • Další krásné chvíle vám připomene mobilní remaster Final Fantasy VII: Ever Crisis
  • A tuto zimu navštívíte své noční můry v Little Nightmares

Romancing SaGa: Minstrel Song Remastered

Ono je to vlastně trochu komplikovanější. Remaster Romancing SaGa je vlastně remaster remaku, který s přízviskem Minstrel Song přišel v roce 2005 na PlayStation 2. Ten pravý originál se datuje až do roku 1992. Zatímco se způsob hraní nezměnil, vzhled již podstatně. 

Z pomyslného 8-bitového 2D káčátka se stala překrásná 3D labuť, která na svůj čas vypadala opravdu překrásně. Styl hraní již zůstal stejný. Vzhledem k rozměrům hry jste měli spoustu možností k průzkumu, plnění vedlejších úkolů a starání se o své herní přátele a jejich strasti. 

Některé jste si mohli vzít na dobrodružství s sebou a oni vám na oplátku pomohli v bojích s nepřátelským prostředím světa Mardias. 1. prosince se na základní platformy včetně Android i iOS zase Romancing SaGa vrátí v hezčí podobě, ale se stejnou energií.

Final Fantasy VII: Ever Crisis

Vylepšených verzí Final Fantasy VII jsme se již dočkali několik. Ať už jde o různé remastery či přímo remake v roce 2020. Co se týče mobilního titulu s podtitulem Ever Crisis, Square Enix neplánuje nějaké obrovské změny ve stylu již zmiňovaného remaku. Půjde spíše o remaster, který ponese ducha minulosti z původního dílu společně s pár vylepšeními ze současnosti v jednom velkém balíčku. Ever Crisis totiž bude obsahovat všechny základní podtituly sedmého dílu.

O příběh tedy bude postaráno a s novou grafikou to vypadá na jasný program pro pár dlouhých zimních večerů. Herní režim však bude témeř nezměněný. Vývojáři sice slibují nějaké vylepšení pro současný hardware i vkus hráčů, pro mobilní remaster však nečekejte velkou revoluci.

Zatím nemáme přesný termín vydání, ale dle předběžných informací i náznaků ze studia vyjde remaster v polovině prosince na Android i iOS.

Little Nightmares

A tuto zimu k nám přijde i dlouho očekávaný titul od studia BANDAI NAMCO, Little Nightmares. Nejedná se o první mobilní hru ze stejného světa. Studio již v roce 2019 přišlo s menším prequelem Very Little Nightmares a úspěch tohoto titulu jim dal naději na vydání další hry. Nutno dodat, že je očekávaná novinka “pouze” port z PC a nikoliv samostatná hra. To ale vůbec nevadí.

V Little Nighmares se zhostíte role malé holčičky Six, jenž se snaží dostat do bezpečí z místa jménem Maw (čelisti). V cestě jí ale stojí skupina velice podivných stvoření znázorňující lidi, ze kterých jsme měli strach v dětství (občas nejen v dětství). Právě oni jsou vaší největší překážkou na cestě do bezpečí. 

Dávejte si ale pozor, abyste se náhodou neviděli na druhé straně jako antihrdinka. Občas totiž máte možnost tyto strašidelné tvory zabít a je třeba se zamyslet, jestli jsou tyto smrti upravdu potřeba. Zaslouží si všichni strašidelní tvorové smrt?

Zatím není jasné přesné datum vydání, víme však, že se hry dočkáme tuto zimu na Android i iOS.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama