Co si zahrát na telefonu? Doporučujeme květnové novinky
i Zdroj: Onur Binay / unsplash.com
Dumb Ways to Die 4 Článek Co si zahrát na telefonu? Doporučujeme květnové novinky

Co si zahrát na telefonu? Doporučujeme květnové novinky

Petr Jan Berka

Petr Jan Berka

16. 5. 2023 16:00

Přišel květen a s ním i naše doporučení o tom, co si zahrát na telefonech. Tento měsíc je vskutku nabitý. Vychází pokračování legendární klasiky, farmářský titul pro relaxaci i nová konkurence městským strategiím.

Reklama

  • Dumb Ways to Die 4 přinese známé postavičky v nových situacích
  • Farming Simulator 23 přinese farmářské novoty v moderním grafickém kabátku
  • A Cityscapes: Sim Builder se postaví pay-to-win mechanikám.

Dumb Ways to Die 4

Herní série Dumb Ways to Die je s námi snad od nepaměti. Neustálé zachraňování nepozorných postaviček ve smrtících situacích nás ale ještě nepřestalo bavit. Čtvrtý díl série je zároveň tím největším, jaký jsme zde kdy měli. Nabízí přes 70 rozdílných miniher a situací, jež bude třeba vyřešit. 

Co se týče postav, zde není třeba nic opravovat, jelikož jsme na tyto nemotorné “fazolky” už všichni zvyklí. Dumb Ways to Die má též výhodu grafiky, která svou jednoduchou stylizací přinese radost každému, bez ohledu na mobilní telefon (snad jen s výjimkou Nokie 3310).

Hra vyšla již 1. května a dle posledních recenzí si série zachovává stále stejnou kvalitu. Vzhledem k tomu, že je titul zdarma na Google Play i App Store by tedy nemělo nic bránit tomu, abyste si jej užili i vy.

Farming Simulator 23

Fanoušci těžké techniky se mohou těšit na konec měsíce, jelikož po úspěšném Farming Simulator 20 vychází nový farmářský počin pro rok 2023. S novým rokem nepřijde pouze grafické zlepšení. Hráči se mohou těšit na nové vozy, nástroje a možnosti rozvíjet svůj agropodnik do nových dimenzí.

Co lze též zaručit, je i kvalitní zážitek, který známe z minulých let. Obrovská volnost v rozhodování či podnikání, různorodost zvířecího kapitálu farmy od kuřat až po koně či vylepšené komunitní předměty. Jediné, co by šlo tomuto titulu vytknout, je chybějící multiplayer, jinak to ale vypadá na pořádnou jízdu. Posaďte se, pusťte si nějaké hezké country a ukažte rodičům, že i vy jste schopni tvrdé práce.

Farming Simulator 23 vyjde na Android i iOS 23. května za cenu 199 Kč.

Cityscapes: Sim Builder

O vydání této hry jsme již před pár dny psali, a proto je možné, že jste uvedené informace už někde zaznamenali. Cityscapes: Sim Builder je ale titul tak důležitý, že je mi hanba ho zde nezmínit. Jen posuďte sami.

Tvůrci světově známého SimCity se uchýlili k mobilním hrám a jejich cíle nejsou malé. Zatímco mobilním budovatelským strategiím vévodí SimCity BuildIt společně s Pocket City, rozhodli se pánové ze studia Magic Fuel Games přinést plnohodnotný titul pozbývající všech negativních prvků.

Hra by tedy neměla obsahovat žádné reklamy ani pay-to-win mechaniky, na které jsme u podobných titulů docela zvyklí. Díky tomuto cíli bude hra bohužel pouze na Apple Acrade, tudíž v tomto případě mají uživatelé Android telefonů smůlu. Je ale možné, že by se hra mohla po několika měsících na Google Play dostat. Vše je na dohodě vývojářů s Applem.

Studio tvořené veterány SimCity vydalo novou městskou budovatelskou strategii. Je exkluzivní Apple Arcade
i Zdroj: Apple Arcade

Studio tvořené veterány SimCity vydalo novou městskou budovatelskou strategii. Je exkluzivní Apple Arcade

Jen před pár hodinami vyšla městská budovatelská strategie Cityscapes: Sim Builder. Stojí za ní studio Magic Fuel Games…

5. 5. 2023 12:04

V ostatních ohledech půjde o běžnou strategii, které známe. Hráč bude od malého domečku budovat svou metropoli, zlepšovat život jejím občanům a stavět velkolepé budovy, které můžeme znát z běžného světa. 

Cityscapes: Sim Builder vyšlo 5. května na Apple Arcade

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama