Co přinesla Xbox & Bethesda Games Showcase?
i Zdroj: Bethesda / Starfield press kit
Témata Článek Co přinesla Xbox & Bethesda Games Showcase?

Co přinesla Xbox & Bethesda Games Showcase?

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 6. 2021 04:03 2

Seznam kapitol

1. VELKÉ PECKY 2. MENŠÍ PECKY 3. HORKÉ NOVINKY 4. BONUS ROUND

Mezi nejočekávanější akce letošní E3 bezesporu patří Xbox & Bethesda Games Showcase. Během nabité konferenci došlo na představení nových značek, gameplay ukázky z očekávaných her a updaty pro stávající tituly. To vše jsme pro vás shrnuli do jednoho článku.

Reklama

STARFIELD

Objeví se na E3 Starfield? Otázka trápila snad všechny fanoušky her z dílny Bethesdy. Odpověď se objevila ještě před začátkem samotné konference, první plnohodnotný trailer totiž v předstihu přinesl magazín Washington Post, Todd Howard také v jednom z rozhovorů stihl poukázat na několik zásadních detailů. V rámci prezentace pak byla zodpovězena další palčivá otázka, která se týkala termínu vydání. Starfield vás vystřelí do vesmíru až 11. listopadu roku 2022, a to exkluzivně na konzolích Xbox Series a PC.


MICROSOFT FLIGHT SIMULATOR

Na své si ale přišli také fanoušci letecké dopravy, obzvlášť ti, kteří vlastní konzoli Xbox Series. Právě tam totiž už 27. července přistane Microsoft Flight Simulator. Na podzim se pak chystá crossover se značkou Top Gun, vzduch tedy rozvíří bojové letouny.


AGE OF EMPIRES IV

Konkrétní datum vydání obdržel také čtvrtý díl strategie Age of Empires. Originálně střižený trailer nabídl další várku záběrů přímo ze hry, vidět jsou souboje na vodě i na souši, budování i demolice hradeb a další detaily. Čtyřka vyjde 28. října.


HALO INFINITE

Značná část prezentace byla věnována odloženému Halo Infinite. V záběrech se mihnul Master Chief tlachající s novou verzí umělé inteligence, která nahradila Cortanu. Následně udeřilo sparťanské kladivo v ukázce z free-to-play multiplayeru. Halo Infinite vyjde letos o Vánocích, Microsoft spolu s 343 Industries se však evidentně zatím nedohodli na konkrétním termínu.


S.T.A.L.K.E.R. 2

Dechberoucí záběry nabídli vývojáři ze studia GSC Game World, kteří si pro účely prezentace připravili radioaktivní ochutnávku ze S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl. Kecáníčko u táborového ohně vystřídalo zoufalé kličkování skrze smrtelné anomálie a ostrá střelba. To vše v úchvatné grafice. Zatím máte dostatek času na posbírání dalších šroubů, dvojka vyjde až koncem dubna příštího roku. 


BATTLEFIELD 2042

EA si šetřilo gameplay ukázku z nedávno představeného Battlefieldu právě na večer pod taktovkou Microsoftu. V DICE dali dohromady výživné tři minuty záběrů, v nichž je vidět vše podstatné, o čem jsme se zmiňovali v rámci našeho novinkového servisu, například úprava zbraní bez nutnosti odcházet do menu, přivolávání vozidel přímo na bojiště a také přírodní katastrofy v celé jejich děsivé kráse. 


FAR CRY 6

Pozadu samozřejmě nezůstal ani Ubisoft, který zase přispěl ukázkou z Far Cry 6. I zde máme k dispozici záběry ze hry plné střelby z podomácku upravených zbraní a také výbuchů narušujících poklidný život na ostrově Yara.


BACK 4 BLOOD

Duchovní nástupce kooperační střílečky Left 4 Dead na prezentaci ukázal část PvP režimu, v němž si můžete zkusit, jaké to je na druhé straně barikády. V Back 4 Blood se totiž na nějaký čas můžete stát chodící mrtvolou a zkusit ochutnat ostatní hráče. Hra vyjde 12. října na konzolích Xbox Series, Xbox One, PS4, PS5 a na PC. 


PSYCHONAUTS 2

Možná se řadíte mezi fanoušky Psychonauts, takže nyní nedočkavě vyhlížíte značně zpožděnou dvojku. Nebojte se, brzy se dočkáte. S gameplay ukázkou totiž zároveň přišlo i potvrzení prázdninového termínu, hra vyjde 25. srpna.


DIABLO 2: RESURRECTED

V září se pak otevře brána do pekla v podobě Diablo 2: Resurrected. Odvážní hříšníci však mohou hru vyzkoušet o něco dříve v otevřeném betatestu, který startuje už v srpnu, přičemž nabídne hned pět ze sedmi hratelných postav. Remaster vyjde 23. září na PC, PS4, PS5, Xbox Series, Xbox One a také na Switchi.


ATOMIC HEART

Prezentace nás také nechala nakouknout o pár desítek let zpět do minulosti, konkrétně do Sovětského svazu kolem roku 1955, akorát v lehce alternativní realitě, v níž se utrhne ze řetězu pár naštvaných robotů. Sice stále nevíme, kdy Atomic Heart vyjde, je ale jasné, že zamíří rovnou do Game Passu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama