Co přinesla úvodní show Summer Game Festu?
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Co přinesla úvodní show Summer Game Festu?

Co přinesla úvodní show Summer Game Festu?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 6. 2021 11:45

Seznam kapitol

1. HVĚZDY VEČERA 2. KOCHÁME SE 3. DALŠÍ DROBKY

Neviděli jste včerejší keynote Geoffa Keighleyho, případně jste nedávali pozor? Nevadí, přinášíme souhrn všech nejzajímavějších informací a oznámení, které otevírací show Summer Game Fest přinesla.

Reklama

ELDEN RING 

Největší událostí celé show byl jednoznačně první gameplay trailer očekávaného RPG Elden Ring od tvůrců Dark Souls a spisovatele George R. R. Martina. V záběrech hra odhaluje svůj temný svět i jeho více či méně přátelské obyvatele, objevují se také náznaky toho, že půjde o open-world. Hra na druhou stranu vyvolala mezi hráči velmi rozporuplné reakce. Část hráčů si stěžuje na zastaralou grafiku, jiní jim oponují tím, že o grafiku u her From Software vlastně nikdy nešlo a titul bude mít jiné kvality. 

Tak jako tak jsme se dočkali i data vydání, na vlastní oči se o kvalitách Elden Ring přesvědčíme 21. ledna příštího roku.


KINGDOM COME NA SWITCHI

Se svými oznámeními přišel rakouský vydavatel Koch, který představil label Prime Matter. Tomu náleží druhá kapitola, pro českého hráče však přeci jen jedna “hvězda” přišla. Dočkali jsme se totiž potvrzení Switch verze Kingdom Come: Deliverance. Tu vyvíjí studio Saber Interactive, které už s porty velkých a náročných her pro malou konzoli má (Zaklínač 3), jsme tedy velmi zvědaví, jak se Jindřichova dobrodružství na cestách povedou. Zatím neznáme datum vydání.


DEATH STRANDING DIRECTOR’S CUT

Vedle Elden Ring se před konáním akce mluvilo o přítomnosti Hidea Kodžimy. Hráči samozřejmě napjatě očekávali oznámení nové hry Kojima Productions, realita je ale trochu… jiná. Legendární designér představil vylepšenou verzi Death Stranding pro PlayStation 5. Ta má vyjít brzy a přinést zatím nespecifikovaná vylepšení. Oznámení doprovodil bizarní trailer, kde hrají hlavní roli krabice a pomeranče, a bizarní byl i Kodžimův výstup, při kterém se podezřele často mluvilo o událostech z 11. září. Inu, Kodžima.


TINY TINA’S WONDERLANDS

Během letošní E3 budou mít vlastní show Take-Two (vydavatel) i Gearbox (vývojář), oznámení hry ze světa Borderlands jsme se ale paradoxně dočkali právě během Summer Game Festu. Už před akcí autoři lákali na titul Wonderlands, nakonec konkrétně nazvaný Tiny Tina’s Wonderlands. Ten myšlenku Borderlands klopí do úplně nového konceptu, místo postapokalyptického sci-fi je hra high fantasy a autoři tvrdí, že nejde o jen tak ledajaký spin-off. Wonderlands mají být svébytný looter-shooter s hvězdným obsazením v čele s Andym Sandbergem (Brooklyn Nine‑Nine). Vyjít by měly někdy na začátku příštího roku. Gameplay záběrů se dočkáme možná během zmíněné akce Gearboxu


JURASSIC WORLD EVOLUTION 2

S oznámením přišlo i studio Frontier Developments, které udělalo radost fanouškům prehistorických ještěrů a budovatelských strategií. Přinese totiž pokračování skvělého tycoonu Jurassic World Evolution. V tom opět budeme stavět zábavní parky plné dinosaurů, nově se podíváme i pod vodní hladinu na monstra, která žila v mořích a oceánech. Zajímavostí je, že má hra příběhově navazovat na snímek Jurský svět: Zánik říše a přímo zapadat do filmového kánonu. Uvidíme tedy, jak se lidstvo vyrovnává s tím, že jsou dinosauři součástí života i na souši, mimo uzavřená souostroví. To také znamená, že se k původním ostrovním mapám přidají i kontinentální oblasti. A součástí hry opět bude Jeff Goldblum. Titul by měl vyjít ještě letos.


TWO POINT CAMPUS OFICIÁLNĚ

Připravovaný projekt Two Point Studios bohužel před pár dny propálil Microsoft, nešlo tedy o žádné překvapení. Nástupce úspěšného Two Point Hospital ale působí skvěle. Ve hře se zhostíte role provozovatele světově proslulé univerzity, musíte se tedy starat o blaho a rozvoj studentů, vědců a přednášejících i dalších zaměstnanců institutu. Místo obvyklých oborů se však na školách budou probírat obskurní předměty včetně obří gastronomie, hře tedy nebude chybět charakteristický humor a nadsázka. Two Point Campus by měl vyjít příští rok na všechny myslitelné platformy.


VAMPIRE: THE MASQUERADE - BLOODHUNT V PRAŽSKÝCH ULICÍCH

Podrobnějších informací k Bloodlines 2 jsme se nedočkali, ze světa World of Darkness se ale objevil Bloodhunt. Krvavý battle royale má potenciál zaujmou české hráče, odehrává se totiž v důvěrně známé stověžaté metropoli. Místo obdivování orloje a dalších památek budou upíři, odhalení veřejnosti, bojovat o holé přežití. 2. července startuje uzavřená betaverze na počítačích, zapojit se do ní můžete i vy.


DEVIATION GAMES

O přízeň hráčů se bude prát nové studio plné zkušeností a tvůrčího talentu. Deviation Games budou spolupracovat primárně se Sony a konzolemi PlayStation. Páteř týmu tvoří dva veteráni vývoje série Call of Duty a máme se těšit na úplně novou IP, pravděpodobně střílečku. 


KDO BUDE ANTÓN CASTILLO?

Od Ubisoftu si na Summer Game Fest odskočil i herec Giancarlo Esposito, představitel Antóna Castilla, hlavního záporáka připravované akce Far Cry 6. Před hráči se rozpovídal především o tom, kým vlastně Castillo je, jaká je jeho motivace, životní příběh a proč na ostrově Yara propukne válečné šílenství. O Far Cry 6 jistě neslyšíme naposledy, další podrobnosti čekáme v sobotu během Ubisoft Forward.


EVIL DEAD: THE GAME V DALŠÍCH ZÁBĚRECH

Bruce Campbell, respektive legendární zabiják démonů Ash Williams se vrací v Evil Dead: The Game. V herním zpracování kultovních hororů nesmí chybět motorová pila místo ruky a v kooperativní řeži se rozhodně nešetří krv. Pochopitelně nechybí možnost postavit se na stranu “zla” a přeživší ohlodat až na kost, součástí hry jsou i další postavy známé z filmů včetně Oldsmobile Delta 88. Výsledek uvidíme ještě letos. Groovy!


DALŠÍ ZRŮDA V BACK 4 BLOOD

O Back 4 Blood hodně uslyšíme od vydavatele Warner Bros., kooperativní duchovní nástupce Left 4 Dead se ale objevil i u Keighleyho. Viděli jsme nového obřího a tuhého nepřítele, který připomíná o něco agilnějšího Tanka. Do nemrtvé jámy lvové se vrhneme 12. října.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama