Čínští hráči kritizují Life is Strange: True Colors. Důvodem je tibetská vlajka
i Zdroj: Deck Nine / Square Enix
Life is Strange: True Colors Novinka Čínští hráči kritizují Life is Strange: True Colors. Důvodem je tibetská vlajka

Čínští hráči kritizují Life is Strange: True Colors. Důvodem je tibetská vlajka

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

13. 9. 2021 12:02 2

Pokud jste již navštívili fiktivní městečko Haven Springs z Life is Strange: True Colors, patrně jste si všimli obchůdku Treasures of Tibet. Právě ten se stal zdrojem kontroverze, nad vchodem totiž visí tibetská vlajka. A ta je pro některé hráče z Číny trnem v oku.

Reklama

  • Life is Strange: True Colors nyní čelí review bombingu ze strany čínských hráčů
  • Vadí jim tibetská vlajka, která je ve hře vyobrazena
  • Autoři zatím situaci nekomentovali

True Colors si na Steamu sice zachovávají velmi pozitivní hodnocení, na hru se však valí negativní recenze od hráčů z Číny. “Hra obsahuje elementy odkazující na nezávislost Tibetu, naznačuje odtržení od Číny,” hlásí jeden z komentářů. “Tibet je součást Číny,” zaznívá v dalším. Najdou se také narážky na Taiwan, Hongkong a Macao.

Je dobře známo, že jsou čínští hráči na podobné věci citliví. Review bombingu se v minulosti nevyhnul třeba horor Devotion, jeho autoři si totiž neodpustili narážku na meme srovnávající prezidenta Si Ťin-pchinga s medvídkem Pú. Trestají se ale i daleko menší “prohřešky”. RPG Nier: Automata schytalo nálož negativních recenzí za absenci čínské lokalizace.

Autoři ze studia Deck Nine zatím kauzu nekomentovali, nevyjádřil se ani vydavatel Square Enix. Hra je k dispozici konzolích PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series a na PC a ve službě Stadia. Ještě letos by měla vyjít i na Switchi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama