Čína začala striktně omezovat dětské hraní
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Čína začala striktně omezovat dětské hraní

Čína začala striktně omezovat dětské hraní

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

6. 11. 2018 15:20 8
Reklama

V průběhu minulých měsíců jsme vás několikrát informovali o tom, že Tencentu, čínskému hernímu gigantovi, se teď blýská na zlé časy. Společnosti, jejíž hry tvoří přes 50 % tamějšího herního trhu, díky vládním nařízením, zahrnujícím mj. omezování hraní dětí či pozastavení schvalování nových herních titulů, od ledna klesla cena akcií o více než 40 %, a světlo na konci tunelu stále nesvítí.

Právě první jmenované nařízení, tedy státem regulované herní limity pro mladistvé hráče, již v těchto dnech vstupuje v platnost. Pomocí státních databází dochází ke kontrole věku hráče, a pokud jeho věk ještě nepřekročil osmnáct let, může se těšit na omezení v herním čase.

Dvanáctileté a mladší děti jsou omezovány na hodinu denně, pro věk 13-18 let nastavila vláda velkorysý limit dvou hodin denně. Úřady si od tohoto nařízení slibují lepší zrak u mladší generace, mít dohled nad rozvíjejícím se čínským herním trhem však určitě také není pro tamější vládu špatným benefitem.

Tzv. „Health system“ již plně funguje v MOBA hře Honour of Kings (u nás Arena of Valor), do konce roku by ji mělo pojmout dalších devět her Tencentu, v příštím roce pak mají touto vychytávkou disponovat veškeré hry této společnosti – a konečným cílem je samozřejmě implementace do všech v Číně dostupných her.

Sluší se také připomenout, že Tencent se nespecializuje jen na čínský mobilní trh, vlastní také vývojáře League of Legends a majoritní podíl ve společnostech vyvíjejících Path of Exile či mobilní hity Clash of Clans, Hay Day, Clash Royale apod. Pod palcem má i mobilní a počítačovou verzi PUBG, a kromě 40 % podílu v Epic Games (Fortnite) vlastní i část Activisionu, Paradox Interactive, Ubisoftu nebo Frontier Developments.

Nezbývá tedy než doufat, že zásahy z vyšších instancí nakonec nezapříčiní problémy u nás oblíbených značek. Jak se na situaci díváte vy, dovedete si podobná nařízení představit i u nás? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama