Chystaná nová mapa pro Battlefield 2042 zřejmě přivede válku do České republiky. Bude se bojovat o Zlín
i Zdroj: EA / Battlefield 2042 press kit
Battlefield 2042 Novinka Chystaná nová mapa pro Battlefield 2042 zřejmě přivede válku do České republiky. Bude se bojovat o Zlín

Chystaná nová mapa pro Battlefield 2042 zřejmě přivede válku do České republiky. Bude se bojovat o Zlín

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 5. 2023 10:49

Pro tuzemské hráče velmi zajímavý střípek informace přinesla oficiální zpráva na webu společnosti Electronic Arts. Článek lákající na nový obsah chystané páté sezóny multiplayerové střílečky Battlefield 2042 totiž odkazuje na konflikt na území České republiky. Jedna z chystaných nových map nás tedy dost možná vezme do naší domoviny, konkrétně pak zřejmě na Moravu.

Reklama

  • Battlefield 2042 chystá mapu v České republice
  • Podle všeho bude zasazená do Zlína
  • Zřejmě bude součástí páté sezóny, naplánované na začátek června

“Napětí se v posledních dnech zvýšilo poté, co zatím neověřený záchyt vysílání odhalil, že v Česku dochází ke shromažďování východních sil. V čele jejich úsilí stojí elitní divize Nova Group, která se snaží zajistit důležitou železniční trasu v regionu. Místní odbojáři, Moravská garda, byli jediní, kdo stál v cestě novému postupu na západ. Vzhledem k jejich podezřelým vazbám na západní síly se mnozí obávají, že je jen otázkou času, kdy situace přeroste v absolutní a krvavý konflikt,” stojí na úplném konci oficiálního textu

Insider s přezdívkou Battlefield Bulletin později na Twitteru zveřejnil příspěvek, podle kterého by měla mapa být zasazena na jihovýchodní Moravu, konkrétně do oblasti Zlína. Žádný oficiální důkaz pro to nemáme, v kontextu výše zmíněného to ale smysl dává.

Nešlo by o první mapu v multiplayerové střílečce zasazenou do tuzemska. V minulosti se k nám podívala hned dvakrát série Call of Duty. Jednou do současné Prahy s Modern Warfare 3 a později také do její historické verzi v mapě Anthropoid v Call of Duty: WWII. I samotný Battlefield už jednou na území Čech válečnou vřavu rozpoutal. Datadisk Secret Weapons of WWII pro Battlefield 1942 přinesl mapu vyobrazující vojenské letiště v Kbelích. Doma jsme mohli bojovat také v sérii Arma.

Kromě toho se v pražských ulicích a na pražských střechách odehrávaly šarvátky v nedávné battle royale akci Vampire: The Masquerade – Bloodhunt.

Pátá sezóna pro Battlefield 2042 by měla vyjít někdy na začátku června.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama