Chystá se herní konzole pro psy. Joipaw zažene nudu a oddálí nástup demence
i Zdroj: Joipaw
Hardware Novinka Chystá se herní konzole pro psy. Joipaw zažene nudu a oddálí nástup demence

Chystá se herní konzole pro psy. Joipaw zažene nudu a oddálí nástup demence

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

29. 11. 2022 12:35

Pokud se doma staráte o čtyřnohého kamaráda, pak byste měli zbystřit, společnost Axios totiž chystá herní konzoli, která je navržena přímo pro psy. A nejde jen o zábavu.

Reklama
Reklama

  • Společnost Axios připravuje konzoli pro psy
  • Zařízení budou ovládat čenichem přes dotykovou obrazovku
  • Úspěchy odmění automatický dávkovač pamlsků

Za projektem stojí Dersim Advar a Marco Jenny, vědci, hráči a milovníci zvířat. Společně přemýšleli, jak by u domácích mazlíčků potlačili nudu a úzkost z odloučení ve chvílích, kdy doma zůstávají sami. A jelikož u lidí na podobné problémy celkem spolehlivě zabírají videohry, aplikovali stejnou metodu i na psy. 

Gamepad se v packách drží opravdu blbě, takže raději sáhli po dotykové obrazovce. Pro raťafáky připravili kultovní klasiku v podobě Whack a Mole, kde musí čumákem označit krtka, v další hře zase vybírají místo na obrazovce, kde je více bublin. 

Psisko se samozřejmě musí danou hru nejprve naučit. Autoři sáhli po osvědčené metodě pozitivního posilování, po správném úkonu hra pejska automaticky odmění malým pamlskem skrze zabudovaný dávkovač. Celý proces zachycuje přiložené video.

Her by do budoucna mohlo být více, kdo ví, třeba se zde objeví i Doom, který si časem najde cestu na všechna zařízení, která disponují nějakým displejem. Klasika od id Software by však chlupaté hráče asi spíše vystresovala, což není úplně žádoucí. Autoři však chtějí zkusit zakomponovat multiplayer, aby se do hraní mohl zapojit i páníček.

Doom nyní běží i na kostce z Lega. Prý je skoro nehratelný
i Zdroj: James Brown / Twitter

Doom nyní běží i na kostce z Lega. Prý je skoro nehratelný

V další epizodě našeho oblíbeného seriálu “hraní Dooma na podivných věcech” se podíváme na výtvor uživatele Twitteru Jamese…

21. 6. 2022 11:15

Od konzole hodně slibují. Jsou přesvědčeni, že Joipaw díky stimulaci kognitivních funkcí může oddálit nástup demence, na kterou mnozí psi v pokročilém věku trpí. Chystají se i senzory, které se postarají o diagnostiku zdravotního stavu. Zatím však nebylo řečeno, kdy bude zařízení uvedeno na trh.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama