Chyba EA Sports výrazně zasáhla trh ve FIFA Ultimate Team, hráči mají podezření na následnou manipulaci
i Zdroj: EA Sports
FIFA 23 Novinka Chyba EA Sports výrazně zasáhla trh ve FIFA Ultimate Team, hráči mají podezření na následnou manipulaci

Chyba EA Sports výrazně zasáhla trh ve FIFA Ultimate Team, hráči mají podezření na následnou manipulaci

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 10. 2022 08:53

Aktuální ročník virtuálního fotbalu FIFA 23 zažil o víkendu opravdu divoký vývoj událostí. Trh s kartami v režimu FIFA Ultimate Team totiž výrazně poznamenala nepozornost autorů, kteří zpřístupnili balíček s kartou FUT Hero za nesmyslně nízkou cenu.

Reklama

  • Ve FUT 23 byl chvíli dostupný velmi levný balíček s Hero kartami, které můžou mít milionové hodnoty
  • To obrovsky ovlivnilo obchodování s kartami
  • Studio ale zřejmě po napravení chyby trh ručně upravilo

Karty Hero zahrnují fotbalisty, kteří patří ke klubovým legendám a odkazují na konkrétní momenty jejich kariér, kdy se nesmazatelně zapsali do nejen klubové historie. Podobně jako karty legend Icons patří k nejdražším položkám na přestupovém trhu, přičemž jejich ceny můžou atakovat hranici dvou milionů mincí. Autoři ale ve virtuálním obchodě omylem zpřístupnili balíček obsahující jednu tuto kartu za 25 000 mincí.

Byl sice dostupný jen zhruba 25 minut, i to ale stačilo k tomu, aby náhlý obrovský proud Hero karet brutálně zahýbal cenami. Hráči se totiž okamžitě snažili zbavit svých vlastněných karet, aby získali alespoň část jejich původní vysoké hodnoty. Ceny nejraritnějších předmětů klesly i o milion mincí, což je v ekonomice režimu opravdu hodně. Řada hráčů tak přišla o spoustu virtuálních peněz. Někteří šťastlivci, kteří balíček stihli koupit, ale naopak na chybě hodně vydělali. 

Trh se po odstranění nabídky částečně srovnal, hráči ale podezřívají autory s výrazné manipulace trhem. Uživatel Redditu s přezdívkou F___TheZero totiž zveřejnil snímky vývoje cen, ze kterých vyplývá, že se hodnoty dotčených Hero karet obrovským skokem vrátily na původní úroveň. Ceny se také údajně měnily postupně, jakoby někdo po jednom ručně nastavoval cenu u každého fotbalisty.

Studio se zatím k chybě nevyjádřilo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama