Cesta Ashe a Pikachu v seriálu Pokémon definitivně skončila. Co bude dál?
i Zdroj: The Pokémon Company
Novinka Cesta Ashe a Pikachu v seriálu Pokémon definitivně skončila. Co bude dál?

Cesta Ashe a Pikachu v seriálu Pokémon definitivně skončila. Co bude dál?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 3. 2023 17:47

Se závěrečnou epizodou série Pokémon Journeys definitivně skončilo putování trenéra Ashe a jeho věrného partnera Pikachua. Epizoda Rainbow and the Pokémon Master! uzavřela, jak už bylo dříve avizováno, celý příběh Ashova snu. Postava jako taková se ale vydala na další cestu.

Reklama

  • Hlavní postava Ash definitivně uzavřela svůj příběh v seriálu Pokémon
  • Znovu se shledala se starým známým

Následující řádky pochopitelně obsahují spoilery. Epizoda je zatím dostupná jen v původním japonském znění. Anglické i české teprve vzniknou.

V závěrečné epizodě se autoři tak trochu obrátili k úplnému začátku série. Ash se tedy vrátil domů, zaspal, zachránil Pokémona, vydal se do laboratoře profesora Oaka a zavzpomínal na úplný začátek putování. Zároveň se ale rozloučil se svými dlouholetými parťáky Misty a Brockem, kteří se vydali do svých rodných měst. V laboratoři se pak setkává se svou sbírkou Pokémonů a především prvním rivalem Garym, se kterým se zamýšlí nad základní otázkou, co pro ně vlastně znamená být pokémoní mistr.

„Ashe vnímám jako kamaráda, známého“ - s dabérem Janem Škvorem o českém dabingu hlavní postavy v seriálu Pokémon
i Zdroj: The Pokémon Company | Foto se svolením Jana Škvora / Vlastní koláž

„Ashe vnímám jako kamaráda, známého“ - s dabérem Janem Škvorem o českém dabingu hlavní postavy v seriálu Pokémon

Cesta legendárního trenéra pokémonů Ashe Ketchuma končí. Jak na léta se seriálem, který Čechům představil žánr anime,…

16. 2. 2023 08:50

Dojde i na závěrečný útok Rakeťáků. Ti se sice v jedné z uzavíracích epizod seriálu rozešli svými cestami, nakonec se ale ještě naposledy spojili, aby konečně chytili Pikachu. Proč? To zůstává záhadou, ani tentokrát se ale dílo nepovede. 

Asi největším návratem epizody je ale, celkem očekávatelně, starý Pokémon. Na scénu se totiž vrací Pidgeot, historicky druhý Pokémon, kterého Ash chytil (po Caterpie, tehdy ještě jako Pidgeotto). Později (v epizodě odvysílané v roce 1999) se s ním ale rozloučil, aby Pidgeot mohl chránit své hejno, nicméně Ash slíbil, že se pro něj jednou vrátí. 

Svůj slib splnil. Po 24 letech!

V pokračování diskuze se nakonec Ash s Garym shodnou na tom, že největším cílem je pevné přátelství s Pokémony, a že vlastně moc nezáleží na nasbíraných odznacích, pohárech a dalších cetkách. Na samém závěrů se pak Ash s Pikachu pomocí klacku rozhodnou, kterou cestou se vydají dál. Jejich cesta tak vlastně nekončí, jen už ji nebudeme sledovat jako diváci seriálu.

Další sezóna veleúspěšného anime přinese nové hrdiny Liko a Roye. Série Pokémon Horizons bude adaptovat aktuální tituly Scarlet & Violet. Premiéra japonské verze je naplánována na 14. dubna.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama