Český tým Immersive Division představuje VR střílečku BlockStar VR, láká na nové demo
i Zdroj: Tisková zpráva
České hry Novinka Český tým Immersive Division představuje VR střílečku BlockStar VR, láká na nové demo

Český tým Immersive Division představuje VR střílečku BlockStar VR, láká na nové demo

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 7. 2022 18:58

V Čechách vzniká další zajímavý VR projekt. Střílečka BlockStar VR chce přinést frenetickou hratelnost plnou divokých přestřelek a v současnosti na ni láká i novou demoverzí, vydanou k příležitosti Steam VR Festu.

Reklama

  • Česká VR střílečka BlockStar VR představuje nové demo
  • Pracují na ní autoři se zkušenostmi ze špičkové filmové produkce

Titul nezapře jistou inspiraci veleúspěšným Beat Saberem. I tady hrají prim bloky přilétající proti hráči. Místo světelných mečů má ale hrdina k ruce palné zbraně, kterými příchozí překážky hbitě ničí. Některým je třeba se vyhnout, jindy se hodí sebrat powerup nebo se zamyslet nad neobvyklým obrazcem, ve kterém bloky přilétají. Do mixu jsou samozřejmě vrženy i rozmanité zbraně, speciální bonusy a další prvky.

BlockStar přitom vypráví i velmi jednoduchý příběh. Tisková zpráva nastiňuje, že se hráč zhostí role obyvatele Marsu, který v blízké budoucnosti slouží jako anonymní pracovní síla zajišťující pohodlný život hrstce nejbohatších na Zemi. Jedinou možností vysvobození je turnaj BlockStar, v podstatě gladiátorská klání budoucnosti, ve kterých lidé z celé Sluneční soustavy bojují o bohatství. Příběh bude vyprávěn skrze mise s VR cutscénami a komentátory, malou ochutnávkou je trailer výše.

Zatímco zápletka je vcelku jednoduchá, příběh autorů je doslova filmový. Immersive Division totiž založili dva autoři s bohatými zkušenostmi z filmového průmyslu. Podíleli se na tricích pro vysokorozpočtové filmy jako Wolverine, Blade Runne 2049, Walk, Warcraft nebo Assassin’s Creed. Později spolupracovali i na produkci reklam a utržené zkušenosti pak zúročili ve vlastním studiu Cinesco, zaměřeném právě na grafickou a trikovou produkci reklam. Odtud už kroky vedly k VR a AR hrám.

BlockStar VR by měl vyjít na PSVR, Quest 2 i PCVR v třetím čtvrtletí tohoto roku. Čerstvoučké demo si můžete vyzkoušet na Steamu a projekt můžete sledovat na oficiálním webu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama