České studio Enigmatic Machines vydalo survival horor Expedition Zero. Slibuje mrazivou Sibiř, nebezpečné anomálie a hladová monstra
i Zdroj: Enigmatic Machines
Expedition Zero Novinka České studio Enigmatic Machines vydalo survival horor Expedition Zero. Slibuje mrazivou Sibiř, nebezpečné anomálie a hladová monstra

České studio Enigmatic Machines vydalo survival horor Expedition Zero. Slibuje mrazivou Sibiř, nebezpečné anomálie a hladová monstra

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

25. 3. 2022 16:36

Včera došlo na akci Future Games Show: Spring Showcase 2022, kde se ukázalo několik desítek her, ve výsledku šlo o velmi nabitou podívanou. K velkému překvapení nechyběl ani zástupce tuzemské scény, studio Enigmatic Machines totiž prezentovalo čerstvou novinku Expedition Zero.

Reklama

  • Včera vyšla česká hra Expedition Zero
  • Vydání doprovodil trailer v rámci prezentace Future Games Show
  • Survival horor se odehrává na Sibiři, kde se vyšetřují okolnosti tajného experimentu
  • Novinka je k dispozici na Steamu

Autoři přichystali přísně tajnou expedici na Sibiř. V roli výzkumníka budete bojovat s mrazivým chladem, velmi rychle si ale uvědomíte, že zima je to nejmenší, co vás během podivné výpravy bude trápit. V lesích kolem výzkumné stanice se totiž potulují krvežíznivá monstra, na nepozorné vědce číhají také smrtelně nebezpečné anomálie. Zvládnete si zachránit krk?

Train To Sachsenhausen je nová historická hra od českého studia Charles Games
i Zdroj: Charles Games

Train To Sachsenhausen je nová historická hra od českého studia Charles Games

Studio Charles Games se s oblibou vrtá v historii, což dokazují povedené hry Attentat 1942 a Svoboda 1945: Liberation.…

24. 3. 2022 09:13

Žánrově jde o klasický survival, který prověří schopnost přežít v drsných podmínkách, je potřeba vzít v potaz extrémní teploty, sněhové bouře a nedostatek surovin. Jako útočiště poslouží zdejší sruby, kde se dá na chvíli odpočinout. Zde si také můžete vyrobit doplňky pro svůj oblek. Ale jakmile za sebou zabouchnete dveře, okamžitě se vrátíte k boji o přežití. Na bestie platí dobře mířená střela, není ale žádnou ostudou, když vezmete nohy na ramena a následně se pokusíte najít bezpečný úkryt. Úkolem je zjistit, co se stalo vašim kolegům, s trochou štěstí odhalíte děsivou pravdu o nepodařeném experimentu.

O hře se už nějaký čas ví, dříve byla známa pod označením Lost Expeditions. Dobrou zprávou je, že vývoj dospěl do zdárného konce, na Steamu je od včerejšího dne k dispozici plná verze, za níž momentálně zaplatíte 15 eur. 

Enigmatic Machines je čtyřčlenné studio sídlící v Praze, další pobočka pak funguje v Dublinu. Tým tvoří Pavel Nečas, Michal Henzl, Josef Hník a Martin Klar, tvůrci se specializují na práci s technologii Unreal Engine, kterou také použili jako základní stavební kámen pro Expedition Zero. Další informace můžete najít na oficiálních stránkách.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama