České prodeje fyzických her v dubnu ovládal Dead Island 2 a Star Wars Jedi: Survivor
i Zdroj: Respawn / EA
Star Wars Jedi: Survivor Novinka České prodeje fyzických her v dubnu ovládal Dead Island 2 a Star Wars Jedi: Survivor

České prodeje fyzických her v dubnu ovládal Dead Island 2 a Star Wars Jedi: Survivor

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 5. 2023 16:17

Největší herní řetězce v České republice JRC a Xzone zveřejnily výsledky prodejů fyzických her za měsíc duben. Asi nepřekvapí, že se v obou případech do první trojky propašovaly zombie a Jediové v podobě Dead Island 2 a Star Wars Jedi: Survivor. U JRC ale došlo na návrat krále v podobě FIFA 23, zatímco v Xzone se na třetí místo překvapivě dostalo nezávislé Cult of the Lamb.

Reklama

  • Nejprodávanější fyzické hry v řetězcích JRC a Xzone byly za únor Star Wars Jedi: Survivor a Dead Island 2

“Nejstarší objednávku na Dead Island 2 evidujeme až do roku 2015. A světe div se, zákazník si ji opravdu vyzvedl. Tomu se říká odhodlání!” uvádí jako zajímavost Martin Schovanec z Xzone. Hra vyšla po dlouhých letech odkladů a celkem překvapivě v opravdu dobré formě. Možná i proto v tomto obchodě obsadila první místo a v konkurenčním JRC druhé místo nejlepší desítky fyzických titulů dubna. Vždy o příčku níže byl Star Wars Jedi: Survivor, který taktéž překvapil tím, jak dokázal posunout kvality prvního dílu. Navíc se na něj naopak nemuselo příliš dlouho čekat.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ HRY JRC ZA DUBEN 2023

 

  1. FIFA 23
  2. Dead Island 2
  3. Star Wars Jedi: Survivor
  4. GTA V
  5. Ghost of Tsushima
  6. NHL 23
  7. Minecraft
  8. Hogwarts Legacy
  9. Resident Evil 4
  10. Marvel's Spider-Man

NEJPRODÁVANĚJŠÍ HRY XZONE ZA DUBEN 2023

 

  1. Dead Island 2
  2. Star Wars Jedi: Survivor 
  3. Cult of the Lamb
  4. Forspoken
  5. Kingdom Come: Deliverance
  6. Advance Wars 1+2: Boot Camp
  7. Hogwarts Legacy
  8. Gran Turismo 7
  9. Resident Evil 8: Village
  10. FIFA 23

Poslední místo na bedně by ale nemohlo být odlišnější. V JRC se vrátila na trůn FIFA 23. „Ať už za to může napínavý konec české ligy nebo dubnová akce na tituly herního vydavatelství, jedno je jasné. FIFA patří dlouhodobě mezi TOP hry v naší nabídce,“ komentuje situaci Petr Kratochvíl. Naopak u Xzone se na třetí příčku dostala nenápadná nezávislá záležitost Cult of the Lamb, která konečně vyšla i na fyzických nosičích.

U JRC může dále zaujmout popularita samurajské akce Ghost of Tsushima, která se prokousala na páté místo. Na druhé straně zase Nintendu může udělat radost remaku Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp, který Xzone mapuje na šestém místě žebříčku. Překvapivý může být zájem o negativně hodnocené Forspoken, které se jen těsně nevešlo do první trojky.

Tento obchod také zveřejňuje žebříčky prodejů merchandise. V něm vládla figurka Funko POP Stranger Things – Eddie, Dustin and Demobats. Karty ovládá Pokémon Tranding Card Game, konkrétně edice Sword & Shield. Na vinylech se nejlépe prodával soundtrack DOOM.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama