Česká reprezentace úřadovala na světovém šampionátu v Dota 2, přivezla zlato
i Zdroj: Hrej.cz
DotA 2 Novinka Česká reprezentace úřadovala na světovém šampionátu v Dota 2, přivezla zlato

Česká reprezentace úřadovala na světovém šampionátu v Dota 2, přivezla zlato

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 11. 2021 11:55

Česká republika získala další triumf na světovém šampionátu. Tentokrát šlo o třináctý ročník mistrovství světa v Dota, konkrétně pak v Dota 2. v izraelském Ejlatu česká výprava opanovala turnaj pořádaný International Esports Federation. Česká reprezentace ve finále udolala protivníky ze Švédska a rozdělila si odměnu 10 tisíc dolarů.

Reklama

  • Česká reprezentace vyhrála Mistrovství světa v Dota 2
  • Ve finále porazila Švédsko
  • Tým složený především s členů Hippomaniacs si odvezl odměnu 10 tisíc dolarů

Do osmičlenného závěrečného turnaje postoupila díky dominantnímu výkonu v západoevropské kvalifikaci, kde ve finále překonala Belgii. Evropu v turnaji dále zastupovalo Maďarsko a Švédsko a Kosovo, dále o vítězství soutěžily reprezentace Izraele, Nepálu, Guatemaly a Namibie. Účastnit se nemohly výběry Ruska a Mongolska, kterým v cestě do dějiště zabránila koronavirová opatření.

V české reprezentaci se objevila sestava party Hippomaniacs ve složení Pavel „Mambos“ Beneš (mid), Marek „Tipek“ Rytíř (offlane), Filip „Filminy“ Komín (support) a Petr „Muf“ Fojtík (hard support). Pozici carry zastoupil Arian „Arin“ Ahmadi z Young.

Česká reprezentace úřadovala na světovém šampionátu v Dota 2, přivezla zlato
i Zdroj: Hrej.cz

Ve skupinové fázi nestačili Češi jen na Maďary a dokázali překonat Guatemalu i slabou Namibii, která z turnaje odjížděla po výprasku s celkovým skóre 0-3. V druhé skupině dominovali Izraelci, českou cestu napodobilo Kosovo, do play-off se tak tak protlačili Švédové a stejně jako Namibie dopadl i Nepál. V komplikovaném pavoukovi pak systémem dvou vítězných zápasů a dvou eliminací (každý tým musel vypadnout dvakrát) česká reprezentace porazila Švédsko, Izrael i Kosovo a ve finále opět proti Švédsku potvrdila svou roli favorita. Na třetím místě skončilo Kosovo.

Zástupci prvních tří národů si rozdělili prizepool ve výši 20 tisíc dolarů. Češi brali zmíněných deset tisíc, Švédové šest a na hráče z Kosova zbyly čtyři tisíce dolarů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama