Česká husitská hra Kingdom Come: Deliverance slaví páté výročí. Oficiálně vychází český dabing (a taky japonský)
i Zdroj: Warhorse Studios
České hry Kingdom Come: Deliverance Novinka Česká husitská hra Kingdom Come: Deliverance slaví páté výročí. Oficiálně vychází český dabing (a taky japonský)

Česká husitská hra Kingdom Come: Deliverance slaví páté výročí. Oficiálně vychází český dabing (a taky japonský)

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 2. 2023 14:22

Přesně před pěti lety jsme poprvé s kovářským synkem Jindřichem vyrazili z jeho rodné vísky Skalice do světa RPG Kingdom Come: Deliverance od studia Warhorse. Autoři toto výročí slaví připomínkovým trailerem a především oficiálním vydáním dvou nových dabingů na počítačích, včetně toho českého.

Reklama

  • Do Kingdom Come: Deliverance oficiálně dorazil fanouškovský český dabing
  • Je společně s japonským dostupný na počítačích
  • Hra slaví 5. výročí

Připomeňme, že vývoj byl poprvé oficiálně oznámen v roce 2013, kdy se ještě počítalo s rouzmáchlým příběhem o třech kapitolách. Po dlouhém vývoji, provázeném hledáním investorů, sponzorů, vydavatele a především velmi úspěšnou crowdfundingovou kampaní na Kickstarteru nakonec první projekt českého studia vyšel 13. února roku 2018.

Ve své době šlo o poměrně oceňovanou hru, kterou hráči i kritici chválili především za propracovanou hratelnost, živý svět, velmi autentickou atmosféru a obecně obrovskou historickou věrnost. Hlavní bolístkou ale byl opravdu špatný technický stav, kvůli kterému (v kombinaci s obtížnými souboji a svérázným systémem ukládání) bylo prakticky na všech platformách velký oříšek hru vůbec dohrát.

Postupem času byla ale technická stránka vypilována a ke hře se dostávali další a další nadšení hráči. V červnu loňského roku například autoři odhalili, že se prodalo přes 5 milionů kusů. Chystá se také verze pro Switch a dlouhodobě se spekuluje o druhém díle. Jeho vývoj ale zatím potvrzen nebyl.

Významnou výtkou českých hráčů byla dlouhodobě absence českého dabingu. Tu autoři odůvodňovali jednoduše tím, že se finančně nevyplatí. Nakonec ale skutečně vznikl, postarali se o něj fanoušci. Modifikace se nakonec díky podpoře stává oficiální součástí hry, ode dneška je tak český dabing dostupný v počítačové verzi hry. A není sám, společně s ním do hry zamířil i japonský dabing. Do posázaví tak můžete vyrazit v kůži Jindry-sana.

Zahrajete si Kingdom Come: Deliverance znovu, konečně v českém znění?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama