1428: Shadows over Silesia Novinka Česká adventura 1428: Shadows over Silesia bojuje na Hithitu

Česká adventura 1428: Shadows over Silesia bojuje na Hithitu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 9. 2021 10:00

Herní vývoj je obzvlášť náročná disciplína, jeden projekt běžně zaměstná desítky až stovky lidí. I proto obdivujeme hry, za kterými stojí jeden jediný člověk. Do této kategorie spadá také adventura 1428: Shadows over Silesia, na níž Petr Kubíček pracuje už dva a půl roku. A nyní potřebuje vaši pomoc.

Reklama

  • 1428: Shadows over Silesia spouští crowdfundingovou kampaň
  • Autor Petr Kubíček potřebuje na dokončení vývoje půl milionu korun
  • Odměnou za podporu nabízí například demoverzi a přístup do alfy a bety
  • Hra by měla vyjít během příštího roku

Ambiciózní projekt za tu dobu trochu nakynul, původně plánovaný rozsah se navýšil o třetinu, hra by nakonec měla zabavit na 20 až 30 hodin. Kubíček doposud vývoj financoval z vlastní kapsy, nyní by se ale rád opřel o pomoc komunity. Na Hithitu za tímto účelem spustil crowdfundingovou kampaň, na dokončení hry potřebuje půl milionu korun. Sluší se dodat, že v době psaní tohoto článku má téměř čtvrtinu této částky vybranou. Odměnou za podporu autora získáte přístup k demoverzi a do chystané alfy a bety.

Temná akční adventura je zasazena do středověké Evropy, příběh je vyprávěn z pohledu dvou hratelných postav. Osud husitského hejtmana Hynka, který je se vším rychle hotov, se střetne s johanitským rytířem Lotharem, jenž stojí v první linii Slezské obrany. Ale kdo ví, třeba se z nich nakonec stanou spojenci. Kubíček se totiž rozhodl historii trochu opepřit fantasy prvky, meče se tedy chopí i nadpřirozené bytosti, třeba nemilosrdní kostlivci.

Hlavní pilíře hratelnosti jsou celkem tři - průzkum prostředí, náročné hádanky a souboje. Hráči navštíví reálná i fiktivní místa středověkého Slezska, kde budou plenit vesnice, dobývat hradby zdejších měst, prozkoumávat zapomenuté kobky, opuštěné doly nebo kláštery. Kubíček si nejvíce pochvaluje stylizovanou grafiku, která působí až pohádkovým dojmem.

1428: Shadows over Silesia navíc obdrží dabing, a to nejen anglický, ale také český. Na něm se podílí uskupení Fénix Pro Dabing. Pokud se vše podaří, vyjde česká adventura už během příštího roku. Momentálně míří na PC (Steam), o dalších platformách se teprve rozhodne.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama