CD Projekt udělá změny v marketingu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CD Projekt udělá změny v marketingu

CD Projekt udělá změny v marketingu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 3. 2021 12:00

Cyberpunk 2077 byl spojen s velkým očekáváním na straně fanoušků, o což se zčásti postarala neuvěřitelně dlouhá marketingová kampaň. Vedení studia CD Projekt Red naznačilo, že se v budoucnu něčemu takovému chce vyhnout.

Reklama

Vzpomínáte ještě na první teaser? Vyšel v lednu roku 2013, tedy ještě před tím, než byly na trh uvedeny konzole PlayStation 4 a Xbox One. Malým paradoxem je fakt, že hra nakonec vyšla až v samotném závěru této generace, což způsobilo jisté problémy, jelikož původní konzole moderní RPG sotva rozchodily.

 

 

K problematice se vyjádřil Michał Nowakowski, člen představenstva a viceprezident pro rozvoj podnikání. Dle nové filozofie se studio nechce pouštět do zbytečně dlouhých marketingových kampaní. „Do budoucna budou naše kampaně mnohem kratší. Počkáme, až budeme blíže k vydání hry, než začneme ukazovat věci, jako jsou trailery, dema, materiály přibližující mechanismy a tak dále.“

Nowakowski taktéž přislíbil, že se vyhnou prezentaci materiálů, z nichž by mohli koncoví zákazníci nabýt mylného dojmu o skutečné podobě hry. „Hned od začátku kampaně chceme náležitě korigovat očekávání napříč všemi platformami. To znamená, že se budeme soustředit na komunikaci prostřednictvím upravených záběrů ze hry, nikoliv skrze koncepty. Zároveň ukážeme gameplay záběry na všech platformách, na kterých hra vyjde.“

Studio si evidentně z vývoje a problematického launche očekávaného RPG vzalo ponaučení, fanoušci více transparentní komunikaci jistě ocení. Autoři začátkem týdne informovali o vyhlížené aktualizaci, patch 1.2 opravuje stovky menších i větších chyb, projížďka po Night City by tedy měla být o něco příjemnější. I tak ale ještě vývojáře čeká plno práce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama