CD Projekt slibuje, že bude chystané hry pečlivě testovat na všech platformách
i Zdroj: CD Projekt RED
Novinka CD Projekt slibuje, že bude chystané hry pečlivě testovat na všech platformách

CD Projekt slibuje, že bude chystané hry pečlivě testovat na všech platformách

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

10. 10. 2022 10:51

CD Projekt měl u hráčů poměrně slušnou reputaci, tituly z jeho produkce nabízely kvalitní obsah bez zásadních chyb. Změna nastala po vydání RPG Cyberpunk 2077, které nemile překvapilo hromadou chyb a nedodělků, a to hlavně na konzolích. Studio se tedy rozhodlo provést změny v zavedených vývojových procesech.

Reklama

  • CD Projekt vysvětluje změny ve vývojových procesech
  • Připravované hry budou průběžně testovány také na konzolích
  • Studio si hodně slibuje od technologie Unreal Engine 5, zdůrazňuje strategické partnerství s Epic Games

Ve videu se ukázal Pawel Zawodny a Piotr Karwowski, členové rady, kteří by měli dohlédnout na zmíněné změny. Jednou z nich je přístup k testování, k němuž bude nově docházet průběžně a hlavně na všech platformách, nikoli pouze v rámci PC verze, s níž vývojáři běžně pracují. “To samozřejmě znamená, že budou úvodní fáze kreativního procesu o něco zdlouhavější, zároveň nám to ale poskytne více kontroly a jistoty v pozdějších fázích.”

Na Project Orion má pracovat 350 až 500 vývojářů, tvrdí CD Projekt
i Zdroj: CD Projekt

Na Project Orion má pracovat 350 až 500 vývojářů, tvrdí CD Projekt

CD Projekt v tomto týdnu představil svou budoucnost a blíže představil například zaklínačský Project Sirius, který je cílený…

7. 10. 2022 13:05

Autoři zároveň hodlají více myslet na samotné hráče. Chtějí vědět, co si o hře myslí, jak vnímají jednotlivé prvky, jakým způsobem interagují a jaká mají očekávání. Velký důraz bude kladen i na přístupnost.

Zmíněno je i strategické partnerství se společností Epic Games, jejíž engine budou tvůrci vyžívat. Má jít o intenzivní spolupráci, z níž by ve výsledku měly benefitovat obě strany. Unreal Engine 5 má mimo jiné zajistit možnost pracovat paralelně na několika projektech, studio jej zároveň vnímá jako solidní základ pro online prvky, které chtějí do budoucích projektů implementovat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama