CD Projekt Red opouští ředitel vývoje třetího Zaklínače. Důvodem je údajná šikana na pracovišti
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CD Projekt Red opouští ředitel vývoje třetího Zaklínače. Důvodem je údajná šikana na pracovišti

CD Projekt Red opouští ředitel vývoje třetího Zaklínače. Důvodem je údajná šikana na pracovišti

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

5. 5. 2021 05:30 6

Studio CD Projekt Red se v poslední době potácí od jednoho problému k druhému, ne všechny ale pramení z pochybného technického stavu RPG Cyberpunk 2077. S týmem se loučí ředitel vývoje třetího Zaklínače - Konrad Tomaszkiewicz. Důvodem bylo vyšetřování údajné šikany na pracovišti.

Reklama

  • Konrad Tomaszkiewicz byl nařčen z šikany svých kolegů
  • Sám se rozhodl tým opustit, přestože vyšetřování nic takového neprokázalo

Se zprávou přišel Jason Schreier, k němuž se dostal e-mail, který Tomaszkiewicz adresoval svým kolegům. V něm poukazuje na skutečnost, že byla ustanovena vyšetřovací komise s cílem přezkoumat nařčení z mobbingu. Vyšetřování sice neprokázalo, že by se Tomaszkiewicz v tomto ohledu něčím provinil, i tak se ale rozhodl, že společnost opustí. “Mnoho lidí pociťuje strach, stres a diskomfort, když se mnou pracuje,” vysvětlil, přičemž se omluvil za veškerou zlou krev, za kterou je údajně zodpovědný.

Tomaszkiewicz se krom Zaklínače podílel i na kyberpunkovém dobrodružství, zde působil jako asistent ředitele, zároveň zastával i pozici šéfa produkce. Očekávalo se od něj, že bude hrát významnou roli při vývoji dalšího projektu ze světa Zaklínače. Jeho rozhodnutí opustit tým již společnost akceptovala. “Budu na sobě pracovat. Změna chování je dlouhý a náročný proces, ale já to nevzdám,” napsal Tomaszkiewicz ve zmíněném e-mailu. 

Není bohužel známo, co konkrétně se na pracovišti přihodilo a jak se choval ke svým kolegům, z vyjádření je ale patrné, že sám celou situaci nese s těžkým srdcem. V reakci na otázku ze strany magazínu Bloomberg napsal, že cítí velký smutek a zklamání. CD Projekt Red situaci nijak nekomentoval.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama