CD Projekt Red expanduje, oficiálně otevírá studio ve Vancouveru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CD Projekt Red expanduje, oficiálně otevírá studio ve Vancouveru

CD Projekt Red expanduje, oficiálně otevírá studio ve Vancouveru

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 7. 2021 18:29

Polští vývojáři CD Projekt Red poprvé expandují za hranice domácí země, a to rovnou i přes oceán. Otevírají totiž novou pobočku ve Vancouveru, která vznikla z dříve zakoupeného týmu Digital Scapes. O plánech studio poprvé informovalo v březnu, ode dneška je otevření pobočky CD Projekt Red Vancouver oficiální.

Reklama

  • CD Projekt Red otevřel kanadskou pobočku
  • Buduje ji na základech studia Digital Scapes
  • Jde o první studio společnosti mimo Polsko

Kanadský tým doplní stávající buňky v Krakově a Vratislavi, a hlavní ústředí ve Varšavě. Původní parta z Digital Scapes pracovala s CD Projektem už několik let. „Po tři roky jsme společně úzce spolupracovali a získali si naši plnou důvěru. Digital Scapes mocně přispěli k vývoji Cyberpunku 2077, pomáhali se samotnou tvorbou i optimalizací některých prvků. Vedle spolupráci na našich projektech nám nový tým pomůže s vyladěním technologií. Věříme, že velmi talentovaný tým Digital Scapes je perfektním základem na kterém budovat větší tým CD Projekt Red Vancouver,“ vyhlíží nadějnou budoucnost šéf produkce a technický ředitel CD Projektu Pawel Zawodny.

Novému studiu bude šéfovat Marcin Chudy, který se vedle pracovních zkušeností pyšní i kuriózním faktem - má kořeny v Polsku i Kanadě. „Pro mě jako Poláko Kanaďana je velmi uspokojující budovat vazby mezi herními průmysly Kanady a Polska. Jde o skvělou možnost pro kanadské vývojáře zapojit se do hodnotných značek CD Projektu Red, a CD Projekt má v zemi možnost získat cenné talenty i nové poznatky z vývoje her,“ podotýká Chudy.

Vancouverská pobočka by se měla zapojit do prací na dalších plánovaných projektech CD Projektu. Studio v současnosti ladí problematické RPG Cyberpunk 2077, chystá rozšiřující příběhová DLC a společně s Netflixem organizuje festival WitcherCon, který by měl proběhnout 9. července.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama