CD Projekt na Kickstarteru vybírá peníze na zaklínačskou mangu, slaví obří úspěch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CD Projekt na Kickstarteru vybírá peníze na zaklínačskou mangu, slaví obří úspěch

CD Projekt na Kickstarteru vybírá peníze na zaklínačskou mangu, slaví obří úspěch

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 9. 2021 10:53

The Witcher: Ronin je chystané manga zpracování příběhu o Geraltovi, který nás tentokrát zavede do nové oblasti zaklínačského světa inspirované feudálním Japonskem. Hon na Sněhovou dámu, Yuki Onnu, má samozřejmě potenciál zaujmout současné fanoušky i nové, východní publikum, trochu překvapivě ale CD Projekt vybírá finance skrze crowdfunding.

Reklama

  • CD Projekt na Kickstarteru spustil kampaň k manga příběhu The Witcher: Ronin
  • Skrze crowdfunding chce zjistit, jaký je o podobnou tvorbu zájem
  • Jde o obří úspěch

Ronin se totiž objevil na serveru Kickstarter, kde polský tým žádal 90 tisíc eur (v přepočtu zhruba 2,28 milionu korun). V současnosti už do kasičky CD Projektu fanoušci nasypali přes 450 tisíc dolarů, tedy téměř 10 milionů korun, a částka stále strmě stoupá.

Pokud vám vrtá hlavou, proč miliardová společnost vybírá finance na komiksovou knihu, nejste sami. Autoři ale sami ve své kampani uvádějí, že nejde o financování v tom pravém slova smyslu. Kniha sestavená z příběhů několika různých umělců je už hotová a kompletně zpracovaná. Kampaň slouží k tomu, aby společnost zjistila, jaký je o Ronin zájem a jakou mají zvolit produkci limitovaných nebo sběratelských edicí. V případě velkého zájmu slibuje CD Projekt přizvat další umělce a nabídnout unikátní artworky.

I přesto se ale v reakcích některých hráčů objevují pochybnosti nad tím, zda jen nechtěl CD Projekt hrát na jistotu a v případě nezájmu nepřijít o peníze.

Tak jako tak se můžeme těšit na nové příběhy o Geraltovi, který se podívá do nového světa s odlišnou kulturou, a především se postaví novým, neotřelým nepřátelům. Místo kikimor a gryfů čekají v japonskem inspirovaných končinách démoni yōkai. Ti jsou na rozdíl od svých dobře známých kolegů velmi inteligentní a vznešení, na zaklínače tedy čekají nové výzvy. Novému zasazení samozřejmě plně odpovídá i umělecký styl nebo vizáž Geralta. Klasickou dvojici mečů nahradí výrazně východnější varianty ostrých zbraní.

V rámci Kickstarteru můžete získat řadu odměn. Kniha jako taková je základně lokalizována do třech jazyků - angličtiny, japonštiny a polštiny. Zatím není jasné, zda bude manga dostupná i v klasické knižní distribuci. První výtisky se každopádně k backerům dostanou někdy během ledna příštího roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama