Část tvůrců třetího Zaklínače si zakládá vlastní studio. Tvoří novou hru z feudálního Japonska
i Zdroj: Dark Passenger Studio
Novinka Část tvůrců třetího Zaklínače si zakládá vlastní studio. Tvoří novou hru z feudálního Japonska

Část tvůrců třetího Zaklínače si zakládá vlastní studio. Tvoří novou hru z feudálního Japonska

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

31. 7. 2022 08:25

Možná si vzpomenete, že někteří vývojáři třetího Zaklínače vytvořili během let několik vlastních studií. V roce 2015 jsme tady měli například Wickerman Games, z nichž se příliš neurodilo, letos na jaře Rebel Wolves, tvořící AAA sérii RPG, a nyní Dark Passenger – bývalé zaměstnance CD Projektu pracující na nové online hře zasazené do feudálního Japonska. U svého bývalého zaměstnavatele se podíleli i na cutscénách do Cyberpunku 2077.

Reklama

  • Další bývalí zaměstnanci CD Projektu si založili vlastní studio
  • Polský tým Dark Passenger chce zažít s debut akční multiplayerovou hrou z feudálního Japonska
  • Hra využije Unreal Enginu 5

Dark Passenger je varšavské herní studio založené Jakubem Benem, Pawelem Kuletou, Marcinem Michalskim a Magdalenou Furman. Tým sestává z veteránů vývoje her, ale i několika tvůrců, kteří k řemeslu teprve přichází – ostatně část spolupracovníků tým stále hledá a na Twitteru vítá možné zájemce. Během let shromáždili zmínění zakladatelé četné zkušenosti s produkcí her CD Projektu i pomoci u mnoha dalších projektů.

Dlouhodobá podpora herního odvětví přivedla zkušené vývojáře k tvorbě vlastního, originálního projektu, který je nyní ve své první produkční fázi. Při vytváření své první hry se autoři zaměřují na tvorbu poutavých příběhů, byť – jak se brzy ukáže – hra bude primárně multiplayerová a na tradiční příběh si příliš nepotrpí. Tým se chlubí tím, že za pomoci Unreal Enginu 5 buduje už nyní podmanivý, temný svět plný záhad, zvláštních postav a vypjatých konfliktů, které pohlcují Zemi třešňového květu. Hra v tomto směru nabídne možnost hrát za šinobiho i kunoiči, přičemž ve světě nevynechá ani průřez různými vrstvami společnosti, od vesničanů až k urozené šlechtě nebo stoickým samurajům.

Debutový projekt je dále veden jako hra, která nabídne kooperaci, PvP, PvE a online herní režimy více hráčů. Podle Dark Passenger má tento nejmenovaný projekt nabízet i nový systém pohybu, který umožní předvádět působivé výkony, včetně běhání po šípech vypuštěných jinými hráči, šplhání po svislých plochách zdí pomocí drápů a skákání přes překážky pomocí tyčového kopí. Mezi zbraněmi budou zastoupeny ale pochopitelně i jiné, tradiční kousky. Nebude chybět katana, wakizaši nebo třeba šurikeny a mnoho dalších, které půjde upravit. Na procvičení toho, jak s nimi zručně zacházet a jak se pohybovat jako duch noci, bude pak k dispozici také vlastní dódžó. To půjde přitom nejen navštívit, ale též použít i jako komunitní shromaždiště pro cvičení s ostatními hráči.

„Naším cílem je vytvářet vysoce vzrušující online zážitky, které jsou zaměřeny jak na spolupráci, tak na rivalitu,“ píše studio na svém webu. „Fascinují nás mezilidské interakce, spojenectví, odvážné konfrontace a nečekané zvraty událostí. Aby byla každá hra jedinečná a překvapivá, používáme pokročilá, procedurální řešení. Zatímco cíl bude pro všechny hráče stejný, čas na jeho dosažení bude vyžadovat jiný přístup, taktiku a zvolené trasy.“

Studio v tiskové zpráv taktéž dále objasnilo, že svou vůbec první hrou nechce brázdit vodu MMO žánru, ale nabídnout hru založenou na zápasech, která bude obsahovat stealth-akční multiplayer s robustním postupem hráče. Pohled z první osoby bude v tomto případě na několika místech rozšířen o pohledy z třetí osoby a mimo tréninkové dódžó nebude prostor pro přílišné vyžití jednoho hráče. 

Nezbývá než dodat poslední zásadní informaci, která vás asi zajímá. Ačkoli hra nemá datum vydání a na ukázku si budeme muset ještě počkat, v době vydání zamíří na PC (Steam a Epic Game Store), PS5 a Xbox Series.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama