Captain Marvel si i v Marvel’s Midnight Suns udržuje pověst nezastavitelné síly
i Zdroj: YouTube / Firaxis Games
Novinka Captain Marvel si i v Marvel’s Midnight Suns udržuje pověst nezastavitelné síly

Captain Marvel si i v Marvel’s Midnight Suns udržuje pověst nezastavitelné síly

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

7. 8. 2022 10:05

Studio Firaxis Games směle pokračuje v pokrytí každého hrdiny akce Marvel’s Midnight Suns, aby každého z nich vylíčilo do vydání 7. října. Carol Danvers známá spíše jako Captain Marvel je po Doctoru Strangeovi další na řadě. Nechybí přehled její minulosti, schopností ani nezaměnitelného charakteru.

Reklama

  • Autoři Marvel’s Midnight Suns představují minulost i sadu schopností Captain Marvel
  • Unikátním talentem hrdinky je vybudování jejího zápalu do boje

Nelze začít ničím jiným než tím, že Carol má za sebou velmi rušnou komiksovou cestu od svého debutu ve 13. čísle Marvel Super-Heroes (1968). Danvers byla původně pilotem amerického letectva, kde sloužila jako kolega Mar-Vellovi, po kterém nakonec sdělila i své hrdinské jméno. Poté, co ji Mar-Vell ochránil před výbuchem při pádu letadla, byla zmutována a získala superschopnosti. Nejprve začala jako Ms. Marvel, kde se chopila role ve své vlastní sérii, načež se přidala k Avengers a jejich ochraně Země. Přestože Danvers v rámci let pracovala i s dalšími postavami (např. X-Meny a Defenders) prošla také amnézií a během svého života přijala i jiná jména, jako např. Warbird a Binary. 

Právě označení Binary je ve hře důležité. Ukazuje se totiž, že studio přiřklo hrdince unikátní ukazatel, který se naplňuje při aktivaci karet. Jakmile se tento ukazatel naplní, hráči mohou přejít do tzv. režimu Binary, čímž na čas získávají  řadu výhod do dalšího boje. Během těchto chvil se totiž Captain Marvel stává odolnější prostřednictvím blokování a dvojnásobně silnou v odchozím poškození. Pokud nicméně počet jejích bodů blokování posléze dosáhne nuly, svou speciální formu ztrácí a její ukazatel musí plnit od začátku. Aby tomuto jevu zabránila, může tak používat speciální karty, které blokování doplňují. Na druhou stranu, i tyto karty mají svůj vedlejší efekt, neboť mimo dalšího zvyšují i šanci, že se Carol stane cílem nepřátel. 

Mimo Binary, které se pro úspěch za hrdinku jeví naprosto zásadní, může Carl dále provádět i protiútoky, které vrací poškození nebo způsobují omráčení. Co se týče její ultimátní schopnosti, které se ve hře přezdívá Supernova, ta přinese protipól jejích běžných útoků. Místo jednoho nepřítele sežehne celou oblast, a poškodí tak větší skupinu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama