Capcomu meziročně klesly tržby za první kvartál o 48 %. Sérii Monster Hunter se ale stále daří
i Zdroj: Capcom
Byznys Novinka Capcomu meziročně klesly tržby za první kvartál o 48 %. Sérii Monster Hunter se ale stále daří

Capcomu meziročně klesly tržby za první kvartál o 48 %. Sérii Monster Hunter se ale stále daří

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 7. 2022 10:15

Japonské vydavatelství Capcom zveřejnilo své finanční výsledky za první kvartál aktuálního fiskálního roku. Meziročně vykázalo poměrně velký propad, o celkem 48 % oproti stejnému období za loňský rok. Klesal také provozní zisk. Na druhou stranu se velmi dobře daří sérii Monster Hunter, která stále láká nové zákazníky.

Reklama

  • Capcom zveřejnil výsledky za Q1
  • Meziročně klesly tržby téměř o polovinu
  • Může za to ale velmi silný loňský kvartál

Řečí konkrétních čísel se zisk zastavil na 184 milionech dolarů za kvartál. Provozní zisk meziročně klesl o 49 % na 87,6 milionu dolarů a v rámci divize digitálních obsahů (do které spadají i hry) klesly prodeje o 55 % na 146 milionů dolarů.

Nejde ale o nijak alarmující čísla. Sama firma upozorňuje na to, že velký rozdíl způsobuje našlapaný lineup z loňského roku, kdy během prvního kvartálu Capcom vydal velmi úspěšný osmý díl série Resident Evil. V letošním období mohl těžit jen z portů remaků a sedmého dílu Resident Evil na novou generaci konzolí nebo kompilace Capcom Fighting Collection. 

Recenze Resident Evil Village, rumunského výletu za tuze vysokou upírkou
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Resident Evil Village, rumunského výletu za tuze vysokou upírkou

11. 5. 2021 10:45
2

Už je to nějaký ten pátek, co vyšlo poslední pokračování této slavné hororové značky. Letos však slaví čtvrtstoletí a za tu…

Klíčovou novinkou tak bylo pouze DLC Sunbreak pro Monster Hunter Rise. To si ale vedlo výborně, prodalo přes 2 miliony kopií, zatímco původní hra se přehoupla přes 10 milionů kopií.

Za celý fiskální rok navíc Capcom předvídá prodeje ve výši 876 milionů dolarů a provozní zisk 350,5 milionu dolarů, což by znamenalo meziroční růst. V současnosti firma chystá vydaní remaku Resident Evil 4, DLC pro Resident Evil Village nebo oslavu výročí značky Dragon's Dogma.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama