call-of-duty-ghosts-multiplayer
Call of Duty: Ghosts Článek Call of Duty: Ghosts - Multiplayer

Call of Duty: Ghosts - Multiplayer

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

13. 8. 2013 22:46 12
Reklama

Na dnešní den si vývojáři z Infinity Ward připravili odhalení multiplayeru Call of Duty: Ghosts a oznámili několik zajímavých prvků. Celá akce samozřejmě začala akčně střiženým trailerem, který nadhodil několik témat, o kterých se v průběhu celé akce hovořilo na pódiu. Podívat se na něj můžete hned teď, upozorňujeme ještě na hudbu, o kterou se postaral raper Eminem. Jde o song z jeho připravovaného alba a svět jej mohl slyšet úplně poprvé.

Pokud jste sledovali pozorně, mohli jste si všimnout několika věcí, které se v multiplayeru objeví. Nás v první řadě znovu zaujalo grafické zpracování, především pak optika zbraní. Technologie dvojitého renderování se postarala o to, aby pohled skrz přibližovací zařízení vypadalo co možná nejreálněji. Další věcí, přímo se pojící s grafikou, je samozřejmě i fyzikální engine, který je tím, co po této stránce odděluje současné hry od těch next-genových. Ve hře se počítá s dynamickou destrukcí prostředí, což je podpořeno opravdu skvělými efekty. Po herní stránce by vás mohly zaujmout dálkově řiditelné drony, nové herní módy, psi a ženy. Ne nutně v tomto pořadí.

Všechno upravit!

Po traileru se ujal slova Mark Rubin, producent série Call of Duty a mluvil o jednotlivých prvcích do detailu. Ghosts podle vývojářů stojí na třech pilířích, z nichž první zaujímá vojáka, tedy vaší postavu a možnosti jejích úprav. Kromě kosmetických změn v podobě různých maskáčů bude nutné taktizovat se zbraněmi a perky. Systém počítá s tím, že máte určitý obnos bodů, který můžete libovolně investovat a pokaždé tak vstoupit na bojiště s unikátní postavou. Jednotlivé možnosti taktizování vypadají na první pohled skoro až bezbřeze, a ačkoliv nějaký strop určitě mají, je to od minule poměrně příjemné vylepšení.

"Tím nejzajímavějším se nám i vývojářům zdá mód Cranked."

Druhým pilířem je tým, v Ghosts nazývaný Squad. Od něj se odvíjí celá řádka módů, ve kterých bude hrát úderná skupina hlavní roli. Hráč si vytvoří skupinu deseti vojáků, které si bude moci podrobně upravit a vydat se s nimi do boje. Spolubojovníci budou ovládaní umělou inteligencí, díky zmiňované šíři úprav ale dostanete spoustu prostoru pro taktiku. Vyblbnout se pak budete moci v módech Squad vs. Squad, Wargame (vy + 5 spolubojovníků proti AI týmu) a Safeguard (klasický kooperační survival čtyři živých hráčů proti vlnám AI).

Hlavně nevybouchnout

Nad rámec Squad módů pak přijde ke slovu přepracovaný Search and Destroy s označením Search and Rescue, ve kterém se budete moci navzájem oživovat. Vše funguje tím způsobem, že budete muset sebrat tag, který vypadne z mrtvého spolubojovníka, tím ho oživíte. Pokud nezůstane nikdo naživu, vyhrává protistrana. Tím nejzajímavějším se nám i vývojářům ale zdá mód Cranked, ve kterém si budete tak trochu hrát na Jasona Stathama. Po aréně budete běhat jako zběsilí a zabíjením ostatních se budete snažit odsouvat vypršení neustále běžící časomíry. Pokud včas někoho nezabijete a počítadlo skončí na nule, explodujete.

Call of Duty Ghosts vychází 5. listopadu 2013 pro PC, X360, PS3, XOne, PS4 a Wii U.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama