Call of Duty bude na PlayStationu, dokud bude PlayStation existovat, řekl ředitel Xboxu Phil Spencer
i Zdroj: Activision
Novinka Call of Duty bude na PlayStationu, dokud bude PlayStation existovat, řekl ředitel Xboxu Phil Spencer

Call of Duty bude na PlayStationu, dokud bude PlayStation existovat, řekl ředitel Xboxu Phil Spencer

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 11. 2022 16:06 1

Bohužel pro Microsoft neustálá diskuze okolo akvizice Activision Blizzard. Zatímco Xbox veřejně prohlásil, že hlavním důvodem je rozšíření svého byznysu i do mobilního trhu, PlayStation společně s britským úřadem CMA se obává o sérii Call of Duty. Pokud by se ta totiž stala exkluzivní pro ekosystém Microsoftu, mohlo by jít o zásadní konkurenční výhodu.

Reklama
Reklama

  • Phil Spencer tvrdí, že Call of Duty zůstane na PlayStationu, dokud bude tato platforma existovat
  • Microsoft nechce redukovat místa, kde může Call of Duty vycházet
  • Chce naopak rozšiřovat tyto platformy, podobně jako s Minecraftem

Xbox, respektive jeho ředitel Phil Spencer se několikrát ohrazoval vůči případné exkluzivitě. Nejdříve tvrdil, že Microsoft dodrží všechny smlouvy s PlayStationem, následně Spencer dokonce nabídl prodloužení ještě o několik let do budoucna. Nic z toho se ale PlayStationu nelíbí, Phil Spencer tak přišel se svým nejzásadnějším tvrzením vůbec.

V podcastu Same Brain totiž řekl, že Call of Duty na PlayStationu bude prakticky věčně. „Nebudeme odebírat Call of Duty z PlayStationu. Vím to – není to úplně na co jste se ptali, ale abych to už ukončil, není to náš záměr. Zkrátka dokud tady bude PlayStation, na který může hra vyjít, náš záměr je pokračovat ve vydávání Call of Duty na tuto platformu, stejně jako to děláme s Minecraftem od té doby, kdy ho vlastníme.“

Spencer pak pokračoval s příkladem ve formě Minecraftu. „Rozšířili jsme místa, kde si hráči mohou Minecraft zahrát – nezredukovali jsme je. A je to dobře, je to dobře pro komunitu Minecraftu – dle mého názoru – a chci udělat to samé s Call of Duty,“ tvrdí ředitel Xboxu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama