Bývalý šéf DICE předvedl free-to-play kooperativní střílečku ARC Raiders
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bývalý šéf DICE předvedl free-to-play kooperativní střílečku ARC Raiders

Bývalý šéf DICE předvedl free-to-play kooperativní střílečku ARC Raiders

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

10. 12. 2021 07:15

Patrick Söderlund byl dlouhé roky spojován se studiem DICE, kde v pozici ředitele dohlížel na značky Battlefield nebo Star Wars Battlefront. Tři roky nazpět ale založil studio Embark, které začalo pracovat na ambiciózní free-to-play střílečce. Krásy ARC Raiders názorně předvedl na akci The Game Awards.

Reklama

  • Novinka ARC Raiders se profiluje jako free-to-play PvE kooperace
  • Na hře pracuje studio Embark v čele s Patrickem Söderlundem
  • Hra vyjde během příštího roku

Autoři se trefili do aktuálních trendů, jádrem ARC Raiders je totiž kooperace několika hráčů proti počítačem řízeným strojům. Na planetu padají například kolosální mechaničtí pavouci, kterým úderná jednotka postupně “trhá” plechové nohy. Závěr ukázky nicméně slibuje i mnohem větší mašiny.

Oficiální stránky nabádají hráče k využívání fyziky, okolního prostředí a improvizaci, v nerovném souboji proti strojům mamutích rozměrů bude potřeba jistý důvtip. To ostatně platí i pro výbavu obránců, kteří si své zbraně skládají z okolního bordelu. 

Sluší se dodat, že ve studiu Embark nyní pracuje už přes 200 lidí, celá řada z nich dříve působila v DICE. A tyto zkušenosti jsou zkrátka vidět. Autoři evidentně usilují o fotorealistickou grafiku a otevřený svět napěchovaný akcí, chybět samozřejmě nesmí ani dynamické počasí, Patrick Söderlund své kořeny zkrátka nezapře. ARC Raiders přiletí někdy během příštího roku na PC a na konzole Xbox Series a PlayStation 5, objeví se také v nabídce služby GeForce Now.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama