Bývalí vývojáři studia Rockstar New England popovídali o Bully 2, vývoj byl údajně ukončen v roce 2009
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bývalí vývojáři studia Rockstar New England popovídali o Bully 2, vývoj byl údajně ukončen v roce 2009

Bývalí vývojáři studia Rockstar New England popovídali o Bully 2, vývoj byl údajně ukončen v roce 2009

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 12. 2021 12:50

Dva týdny nazpět se znovu objevily informace o pokračování Bully. Insider Tom Henderson se opíral o nejasné spekulace, podle kterých měl být další díl představen na akci The Game Awards. To se ale nakonec z neznámých důvodů nestalo. Nové detaily navíc naznačují, že žádné pokračování ve skutečnosti neexistuje.

Reklama

  • Objevily se další informace k Bully 2
  • Podle bývalých vývojářů byl vývoj ukončen v roce 2009
  • Studio stihlo vytvořit šestihodinovou ukázku

Nové informace přináší magazín Game Informer s odkazem na výpovědi bývalých vývojářů ze studia Rockstar New England, kde se na pokračování pracovalo. Vývoj měl začít v roce 2008, autoři dokonce dokázali dát dohromady zhruba šestihodinovou hratelnou ukázku. O rok později však došlo k rozhodnutí vývoj zastavit. 

Podle vývojářů se na hře v jistý moment podílelo téměř celé studio, kde tou dobou pracovalo 50 až 70 lidí. Postupem času se však začaly rozjíždět další projekty (například Max Payne 3 nebo Red Dead Redemption), které odlákaly část týmu, další kolegové podali výpoveď, jelikož se odmítali smířit s tím, jak se studio po odkoupení ze strany Rockstaru začíná přizpůsobovat jeho kultuře crunche. Tým tedy výrazně zeštíhlil, což mohlo být jedním z důvodů, proč vedení Rockstaru celý projekt nakonec zařízlo.

Bully 2 údajně mělo být odhaleno na The Game Awards. Informace jsou nejasné, se sérií se ale něco děje, tvrdí insider
i Zdroj: Hrej.cz

Bully 2 údajně mělo být odhaleno na The Game Awards. Informace jsou nejasné, se sérií se ale něco děje, tvrdí insider

Když se náhodou zmíníme o studiu Rockstar, v naprosté většině případů mluvíme o sérii Grand Theft Auto. Zatímco GTA V se…

14. 12. 2021 15:21

Co se týče samotné hry, s pokračováním měli tvůrci velké plány. Mapa sice měla být menší, rozhodně neodpovídala dnešním standardům, v dalších ohledech se ale dvojka významně posunula. Dle původního konceptu měli mít hráči možnost vstoupit do jakékoliv budovy, a to buď tradičním způsobem, nebo vloupáním. Vývojáři pracovali na inovativních technologiích, jedna z nich zajišťovala dynamické rozbíjení skla. Dále se počítalo s tím, že si NPC postavy zapamatují, jak se k nim hráči chovali, což reflektovaly při dalším setkání. Tento nápad byl následně realizován v Red Dead Redemption 2. O pokročilých mechanismech vypovídá také neustále rostoucí tráva, kterou čas od času musel někdo posekat.

Jak už bylo zmíněno, jde o informace od bývalých vývojářů. Stále existuje možnost, že bylo pokračování po jejich odchodu oživeno. Šance jsou ale zřejmě velmi malé.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama