Březnová fiesta her: nové hry pro Android a iPhone, které stojí za vyzkoušení
i Zdroj: Onur Binay / unsplash.com
Mobilní hraní Delete After Reading Článek Březnová fiesta her: nové hry pro Android a iPhone, které stojí za vyzkoušení

Březnová fiesta her: nové hry pro Android a iPhone, které stojí za vyzkoušení

Petr Jan Berka

Petr Jan Berka

11. 3. 2023 08:00

Březen přináší mnoho mobilních titulů a zároveň potvrzuje fenomén vydávání indie her i na telefony. Mobilní trh je stále silnější a pro menší tvůrce je to dobrý způsob, jak se rychle dostat do povědomí širší veřejnosti, neboť vydávání her na mobilní zařízeních je velmi oblíbené a ziskové. Doufejme, že se neobjeví další podobné hry jako Twerk Race 3D, které mají spornou kvalitu a koncepci.

Reklama

  • Card Crawl Adventure přinese nového vyzyvatele karetních her
  • Delete After Reading vám dá poznat život tajného agenta
  • A Mighty Doom přinese staromódní násilí do nových mobilních strojů

Card Crawl Adventure

Karetní hry se těší veliké oblibě nejen na fyzických stolech, ale i na těch digitálních, které nalezneme v našich telefonech. Hearthstone, Gwent a Marvel Snap jsou velice oblíbené a stále rostoucí tituly. K již zmíněným by se měla na začátku měsíce připojit další hra s kartami, Card Crawl Adventure. 

Tento typ her je specifický v tom, že není možné hráče zaujmout rozsáhlým světem či realistickou grafikou. Zároveň se každý titul musí odlišit jeden od druhého, aby si svou komunitu něčím získal. Gwent má zajímavé souboje ve více částech hracího pole, Marvel Snap postupně zlepšuje jednotky v náhodných polích a Hearthstone… ten toho má víc než dost.

Card Crawl Adventure na to šlo trochu jinak. Jednotlivé karty na sebe neútočí, nýbrž je ve svém tahu kombinujete mezi sebou pro ultimátní výherní kombinaci. Celkový příběh spočívá v karetních soubojích po hospodách na počítačově generované mapě. Abyste prošli příběhem, musíte vyhrát alespoň v pěti ze sedmi hospůdek. Boje to budou kruté, ale alespoň bude po ruce něco k pití.

Card Crawl Adventure vyšlo 1. března na PC, Android i iOS.

DELETE AFTER READING

Titul Delete After Reading od studia Patrones & Escondites dá hráči konečně pocit, že je tajným agentem. Poté, co najdete tři duchy a přístroj s popiskem “SMAZAT PO PŘEHRÁNÍ” vás čekají hodiny dobrodružství a hádanek. Hra snoubí textové tituly, únikovky a další logické počiny pro zahřátí šedé kůry mozkové. 

Úkolem hlavního hrdiny bude proniknout do přísně střeženého sídla miliardáře Martina Skrilhlexe, který si přivlastnil jedinou kopii hry Prokletí Tučňáčího Ostrova.

Přirozeně, jakožto správnému hráči videoher, se hlavní postavě taková nestydatost nelíbí a vytyčí si za cíl disk se hrou ukořistit pro sebe. Cesta to nebude jednoduchá, protgonista na cestě k cíli potká těžké hádanky, zajímavé postavy a možné příběhové zvraty. Celý průchod je zároveň obohacen zajímavou grafikou.

Delete After Reading vychází 14. března na PC, Android a iOS.

Mighty Doom

Pohodlně se usaďte, pusťte si do sluchátek metalovou hudbu a připravte se na masakrování démonů odehrávající se ve všech kruzích pekla. Jedna z nejznámějších bezejmenných herních postav znovu přichází, tentokrát jen na telefony.

Mighty Doom bude brutální střílečka z pohledu shora obsahující střílení, mlácení a všechny podobné formy násilí. Těšit se též můžeme na zbraně, které jdou dále vylepšovat a konfigurovat dle chutě samotného hráče. 

Obsahem hry bude průchod více než stovkou dungeonů, nabízejících nejen hromadu nepřátel a výbavy, ale vždy i jednoho bosse nakonec. Zobrazení shora přinese lehce arkádový styl, který jsme v mobilních titulech už dlouho neviděli.

Nutno však uznat, že by FPS střílečka vzbudila lepší reakce. Naštěstí zde stále máme starší Doom tituly, které svou kvalitou baví i po letech. Mighty Doom přijde na Android i iOS 21. března.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama