borderlands-2-psycho-pack
Borderlands Recenze Borderlands 2 - Psycho Pack

Borderlands 2 - Psycho Pack

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

19. 6. 2013 22:19 4
Reklama

Psycho je nejen chlapík k pohledání, ale také magor k pokukání. A řeč není o tom uřvaném anglánovi, ale o svižné, rychlé a příjemně zmagořené postavičce s obtáhnutými konturami ze světa druhých Borderlands. A vedle toho je Psycho také týpek k nezaplacení – jistě nám dáte za pravdu, že se sluší hned zkraje dodat, že v Gearboxu zvolili platební model věru zajímavý. Toto aktuální DLC přinášející novou postavičku se totiž nevejde do season passu, a tak všichni majitelé předplatného ostrouhají, a chtějí-li si vyzkoušet hrát za tohoto ztřeštěného panáka, musí, chtě nechtě, vytasit dodatečných deset éček. Otázkou však je, zda-li Krieg, jak se náš pašák jmenuje, za tuto investici stojí.

Singleplayer část hry začíná s přídavkem stejně jako bez něj – máme zde stylové a líbivými tóny podbarvené intro představující nám všechny hratelné hrdiny. Tedy téměř, animace se nemění, výběr postav však nabobtnal o Kriega. A Krieg je Psycho, přesně ten, kterých jsme napříč naším putováním sérií zabili ani ne tak desítky, jako spíše přinejmenším stovky. Na druhé straně barikády se však neocitáme – Krieg hledá Vault jako všichni ostatní hrdinové, byť je jeho motivace trochu romantičtější než u hrdinů ostatních a postupuje trochu vyšinutějším způsobem.

Říkejte mi magor

Krieg dělá čest svému povolání a kromě staronového vzhledu přináší i vlastní sérii skillů a dovedností a především významný bonus v případě boje odehrávajícího se v bezprostřední blízkosti. Zkrátka a dobře, je nám zatěžko doporučovat pobývání poblíž tohoto pošuka v momentě, kdy mu přeskočí. Jedním dechem ale dodáváme, že sedět s gamepadem či myší v ruce a ovládat jeho splašená kladiva je zážitek parádní i adrenalinový.

Vývoj postavy má hráč opět možnost korigovat ve třech větvích – Mania, Bloodlust a Hellborn. Mania má vliv především na Kriegovo řádění z oči do očí a jeho speciální schopnost – roztomilou ruční sekyru s rotujícím kotoučem pily na straně bližší protivníkovy tváře. Aktivace této hračky znamená navýšení rychlosti pohybu a hlavně také navýšení útoku na blízkost na roztomilý pětinásobek standardu. Každé zabití pak znamená doplnění zdraví a kratší čekání na opětovnou aktivaci schopnosti.

Větve Bloodlust a Hellborn pak ničím zvláštním již moc nepřekvapí a fungují spíše jako podpora stávajících schopností s občasným výstřelkem mající potenciál vykouzlit na tváři úsměv krvechtivého hráče a všech zapálených pyromanů. Větev Hellborn totiž má, jak již název okatě napovídá, tendenci spousty herních situací zakončovat doslova v plamenech, samotného Kriega přitom nevyjímaje.

Schopnosti zde viděné jsou často aktivní pouze, pokud budete sami hořet a hulákat o pomoc. A když přitom stihnete umřít, odměna vás nemine! Sebedestruktivních sklonů se Krieg zkrátka nezbavil ani po přejití pod hráčovu taktovku – smrt vám sice může pokazit jinak sluncem provoněné odpoledne, ale ta radost, když v poslední vteřině s sebou vezmete ještě deset hlav a dvojnásobný počet končetin, ta je zkrátka k nezaplacení a lze tím například získat i znásobený počet zkušeností.

Povoláním řezník

Zaměření na boj na blízkost a s přehledem nejefektivnější odchody z bojiště dělají z Kriega ideálního řezníka do party jinak na olovo zaměřených hráčů. Roky zavřen ve vězení a mučen za hranice únosnosti, dokázal si tenhle chlapík najít zálibu ve všem, z čeho jde ždímat krev, a v partě podobně poškozených přátel to umí dávat najevo.

Psycho Pack je tedy kvalitní a chytlavé DLC, způsob boje je dostatečně odlišný od ostatních postav a vývojový strom poskytuje větší zábavu a možnost vyblbnout se. Odpadá tak mnohými hráči skloňovaný nedostatek v podobě nezajímavých a nepříliš odlišitelných schopností a možností vývoje postavy. A u Kriega je přitom vlastně docela jedno, jak si jej nastavíte – je s ním zábava v každé konfiguraci a jeho pohnutá mysl je ideálním společníkem na jindy již trochu zapáchající párty.

Těch deset euro peněz navíc za Kriega stojí, to však pochopitelně platí jen za předpokladu, že vás Borderlands ještě baví a máte chuť řádit nanovo za někoho jiného. Nekompromisní přístup v boji na blízkost, svižná rychlost, zajímavé skilly a peprné hlášky – to vše činí z Kriega miláčka kooperačního davu. Pokud se vám ale ostatní postavy dlouhou dobu zajídají již z principu a hra vás tak jako tak omrzela, zřejmě ani tentokrát to nebude o moc lepší.

Borderlands
Windows PC
PlayStation PlayStation 3
Xbox Xbox 360

Verdikt

Krieg by se pro dobro vás i vašich kamarádů roztrhal, a to mnohdy doslova. Tenhle chlapík sice stojí cenou mimo season pass, umí si to však za použití násilí vyhádat. Povinnost pro fanoušky, nic pro všechny ostatní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama