Bonnie Ross, zakladatelka a šéfka 343 Industries, z rodinných důvodů opouští studio
i Zdroj: 343 Industries
Byznys Novinka Bonnie Ross, zakladatelka a šéfka 343 Industries, z rodinných důvodů opouští studio

Bonnie Ross, zakladatelka a šéfka 343 Industries, z rodinných důvodů opouští studio

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 9. 2022 08:39

Společnost 343 Industries, autory současné podoby série Halo, opouští asi nejdůležitější osobnost. Na svém Twitteru totiž odchod z firmy oznámila spoluzakladatelka a ředitelka studia Bonnie Ross. Jako důvod uvedla vážnou zdravotní situaci v rodině.

Reklama

  • 343 Industries opustila zakladatelka a šéfka Bonnie Ross
  • Musí se věnovat zdraví v rodině

Bonnie Ross stála u zrodu 343 Industries a vývoje série Halo poté, co byla odebrána studiu Bungie, které se v roce 2007 odštěpilo od Microsoftu. Původně pracovala v Microsoft Game Studios a podílela se na ikonických sériích jako Zoo Tycoon nebo Gears of War. Dle magazínu PC Gamer se zasadila o to, aby vůbec další Halo, po rozchodu s Bungie a vydání Reach v roce 2010, vzniklo.

„Jsem neuvěřitelně pyšná na všechnu práci, kterou všichni členové 343 Industries odvedli na Halo Infinite, Master Chief Collection, seriálu Halo a spoustě dalších projektů. Bylo mi ctí posledních 15 let pracovat po boku týmu a být součástí světa který miluji,“ rozloučila se s hráči. Také vyjádřila lítost, že nemohla s týmem zůstat alespoň do zimní aktualizace Halo Infinite. Zároveň ale děkuje za podporu fanoušků a láká na připravovaný obsah včetně nejaktuálnějších finálových bojů na říjnových Halo World Championship.

Odchod dle všeho nijak nesouvisí s výsledky Halo Infinite, které sice vyšlo s pozitivními reakcemi od kritiků i fanoušků, postupem času ale problematický vývoj zapříčinil zpoždění nebo zrušení některých multiplayerových prvků, což komunita nese nelibě.

Ross za její dlouholetou práci poděkoval i šéf značky Xbox Phil Spencer. Zatím není jasné, kdo ji v pozici vedení firmy nahradí. Herní insider Nibellion uvádí, že se role zhostí Pierre Hintze, který se dříve zasadil o řízení vývoje Master Chief Collection. Vedení značky Halo se ujal Brian Koski a o řízení obchodních záležitosti se postará Elizabeth Van Wyck. 343 Industries sídlí v Kirklandu ve státě Washington a v roce 2016 zaměstnávalo přes 450 vývojářů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama