Bobby Kotick nechtěl Activision prodat, tvrdí anonymní zdroje
i Zdroj: Hrej.cz
Call of Duty Novinka Bobby Kotick nechtěl Activision prodat, tvrdí anonymní zdroje

Bobby Kotick nechtěl Activision prodat, tvrdí anonymní zdroje

Radek Raudenský

Radek Raudenský

19. 1. 2022 13:46 1

Když přijde na velké akvizice, nemůže o obchodu rozhodovat pouze ředitel společnosti. Jde o rozhodnutí celé rady, a to zejména investorů – v opačném případě bychom se možná žádné akvizice Activision Blizzard nedočkali, jak nyní ukazují informace od insiderů.

Reklama

  • Bobby Kotick v rozhovoru pro GamesBeat tvrdí, že akvizice ze strany Microsoftu je vyvrcholením cílů Activisionu, přičemž on s ní souhlasil
  • Anonymní zdroje webu Bloomberg ale tvrdí opak - Kotick údajně nechtěl Activision prodat
  • Kvůli skandálům ale již neměl v radě tak silné postavení

Nejdříve ale k tvrzení Koticka, jehož vyjádření k akvizici nalezneme v rozhovoru pro GamesBeat, který se na důvod spolupráce zeptal. „Nejdůležitější je podívat se na konkurenci ve formě Tencentu, NetEase, Sony, Google, Amazonu, Apple, Facebooku, Microsoftu a Netflixu. Přemýšleli jsme nad budoucností několika let a uvědomili si, že pro naše plány potřebujeme tisíce lidí. Musíme zapracovat na AI, strojovém učení, analytice dat nebo cloudu a kyberbezpečnosti – a na to prostě nemáme. Tudíž jsme začeli přemýšlet nad tím co máme, co nemáme a co potřebujeme , přičemž si toho všiml Satya Nadella (ředitel Microsoftu) a Phil Spencer (ředitel herní divize Microsoftu) a začali jsme se bavit o velkých věcech, které společně můžeme dokázat. Tudíž když Phil zavolal a my zrovna plánovali naší budoucnost a uvědomili si, co budeme potřebovat, začalo to dávat smysl. Po nabídce 45 % vůči ceně akcií se pak tato spolupráce začala jevit jako nejlepší,“ tvrdí Kotick.

Microsoft kupuje Activision Blizzard za téměř 1,5 bilionu korun, jde o největší obchod v dějinách herního průmyslu
i Zdroj: Hrej.cz

Microsoft kupuje Activision Blizzard za téměř 1,5 bilionu korun, jde o největší obchod v dějinách herního průmyslu

Společnost Microsoft a šéf divize Xbox Phil Spencer oznámili jednu z nejzásadnějších zpráv historie herního průmyslu a…

18. 1. 2022 14:44
8

Nové informace ale naznačují pravý opak. Jak píše například Wall Street Journal, Microsoft se k Activisionu přihlásil poté, co začaly masivně klesat ceny akcií kvůli problémům na pracovišti a obvinění Koticka ze zapojení do kauzy souvisejícím se sexuálním obtěžováním. I přes to, že Microsoft nabídl téměř polovinu tržní kapitalizace, Kotick nechtěl obchod přijmout, tvrdí web Bloomberg. Dle anonymního zdroje ze společnosti se ředitel Activision Blizzard zdráhal nabídku Microsoftu, přímo od jeho ředitele, přijmout, a místo toho začal hledat jiného kupce, který by nabídnutou částku překonal. V té době ale měl Kotick v radě společnosti už velmi slabé slovo. Investoři mu dle dostupných informací po skandálech přestali důvěřovat a společně se dohodli na přijmutí nabídky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama