Blizzard v USA znemožňuje připojení k Overwatchi 2 s předplacenými telefony, ty přitom využívá řada chudších Američanů
i Zdroj: Blizzard
Overwatch 2 Novinka Blizzard v USA znemožňuje připojení k Overwatchi 2 s předplacenými telefony, ty přitom využívá řada chudších Američanů

Blizzard v USA znemožňuje připojení k Overwatchi 2 s předplacenými telefony, ty přitom využívá řada chudších Američanů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 10. 2022 13:06

Aktivně vás informujeme o nepříliš hladkém spuštění očekávané free-to-play střílečky Overwatch 2. Na některé problémy launche už studio Blizzard reagovalo změnami, a patřila mezi ně i velmi kontroverzní metoda zabezpečení. Studio totiž vyžadovalo dvoufázové ověření pomocí SMS zprávy. To ale nepodporovalo všechny obvyklé typy telefonních plánů.

Reklama

  • Přes bezpečnostní ověření pro hraní Overwatch 2 neprojdou předplacené mobilní tarify v USA
  • Ty bývají využívány k nelegální činnosti, zároveň je ale používá řada nízkopříjmových domácností
  • Blizzard požadavky částečně upravil, stále ale budou mít problém noví hráči

Konkrétně totiž povinný systém nefungoval, pokud hráči používají předplacené tarify, pevné linky nebo volání přes internet (VOIP). Blizzard nové opatření bránil s tím, že má omezit cheatery a další narušitele, magazín Kotaku ale připomněl, že tím také znepříjemnil život řadě především méně majetných obyvatel Spojených států.

Blizzard bojuje s problémovým vydáním Overwatch 2, hlásí nápravu řady problémů
i Zdroj: Blizzard

Blizzard bojuje s problémovým vydáním Overwatch 2, hlásí nápravu řady problémů

Od vydání Overwatch 2 uběhlo už více než 24 hodin, hra se ale stále potýká s porodními bolestmi, o kterých jsme vás…

6. 10. 2022 10:49

Předplacené tarify bývají díky své anonymitě spojovány s “burner phones”, neboli spotřebními čísly používanými pro nelegální činnost. Velmi často je ale na druhou stranu využívají domácnosti s nižšími příjmy. Díky jedné platbě předem umožňují lepší správu rodinného rozpočtu. Pokud domácnost peníze vyčerpá, prostě jen přijde o služby. V jiných případech by neschopnost splácet vedla k dluhům a poklesu nechvalně proslulého hodnocení “credit score”. Dle Kotaku někteří místní poskytovatelé se službou přímo cílí na chudé Američany.

Kotaku uvádí třeba konkrétní případ vysokoškoláka, který si tímto způsobem snaží hlídat výdaje. S telefonním číslem vázaným na předplacený tarif se ale nemohl přihlásit do hry, a to ani v případě, že dlouhodobě hrál první díl.

Společnost sice na dotazy blogu nekomentovala, později ale systém upravila. Od pátku by měli do hry mít přístup všichni hráči, kteří měli dříve účet připojený k Battle.net bez nutnosti zadávat telefonní číslo. Noví zájemci ale tímto sítem projít stále musí, a oficiální vyjádření předplacené tarify nezmiňuje.

Omezení dle všeho platí jen pro Spojené státy. V jiných zemích jsou podporovány všechny varianty telefonních služeb. To zároveň poukazuje na jistou nesmyslnost opatření, protože případní cheateři můžou klidně využít telefonní čísla u zahraničních poskytovatelů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama