Blizzard kupuje studio Proletariat, autoři Spellbreak budou pracovat na datadisku pro World of Warcraft
i Zdroj: Proletariat / Oficiální web
Byznys World of Warcraft Novinka Blizzard kupuje studio Proletariat, autoři Spellbreak budou pracovat na datadisku pro World of Warcraft

Blizzard kupuje studio Proletariat, autoři Spellbreak budou pracovat na datadisku pro World of Warcraft

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 6. 2022 15:45

Společnost Blizzard výrazně posílila svůj vývojářský tým. Pohltila totiž bostonské studio Proletariat, autory nepříliš známého free-to-play battle royale titulu Spellbreak. Celkem zhruba stovka zaměstnanců se nyní bude podílet na vývoji připravovaného datadisku Dragonflight pro MMORPG World of Warcraft.

Reklama

  • Autoři Spellbreak přecházejí pod Blizzard
  • Hra tak příští rok ukončí provoz
  • Stovka vývojářů se bude věnovat vývoji World of Warcraft

Včera Proletariat oznámil fanouškům, že vývoj a provoz Spellbreaku po čtyřech letech skončí. konkrétně by hra měla zmizet ze světa na začátku příští roku. Prezident Blizzardu Mike Ybarra následně v prohlášení pro magazín Venturebeat naznačil, že se Blizzard snaží dále investovat do vývoje a potřeboval významnou injekci schopných a zkušených vývojářů. Proletariat dle jeho slov ideálně zapadal do současné filozofie firmy.

Zhruba stočlenná posila má usnadnit vývoj kultovního MMORPG World of Warcraft, především pak jeho aktuálně vyvíjené expanze Dragonflight.

Venturebeat upozorňuje na to, že ač mateřská firma Activision Blizzard patří k progresivním gigantům na trhu, samotný Blizzard nemá podobné akvizice ve zvyku. Koupě Proletariatu tak patří k zdaleka největším obchodů v rámci firmy za poslední dekády. Společnosti spolupracovaly už od května, nejde tedy o žádnou narychlo upečenou dohodu. Finanční podrobnosti události ale známy nejsou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama