Blíží se začátek MMO doby u mobilů? MU Origin 3 bude vedle Diabla dalším velkým titulem žánru
i Zdroj: Google Play / MU ORIGIN 3
Mobilní hraní Novinka Blíží se začátek MMO doby u mobilů? MU Origin 3 bude vedle Diabla dalším velkým titulem žánru

Blíží se začátek MMO doby u mobilů? MU Origin 3 bude vedle Diabla dalším velkým titulem žánru

Petr Jan Berka

Petr Jan Berka

24. 5. 2022 14:19

Mobilní hráči nikdy nebyli cílovou skupinou tvůrců MMORPG titulů. Byť se nyní můžeme setkat s velkým množstvím lépe či hůře vytvořených portů v podobě Black Desert mobile nebo Albion Online, zatím jsme se nesetkali s plně mobilním MMORPG, které by svými kvalitami alespoň trochu dostálo milovaným PC klasikám. To by měl změnit MU ORIGIN 3 od studia FingerFun, ke kterému je nyní možná registrace.

Reklama

  • MU Origin 3 byl zpřístupněn k registraci a vychází již 26. května
  • Jedná se o MMORPG nejvíce připomínající TERA
  • Láká na krásnou grafiku a rozlehlý herní svět

Když už to vypadalo, že si Blizzard Entertainment jednoduše uzme korunu nad mobilním MMORPG světem se svým Diablo Immortal, konkurence se začala probouzet a přinášet ambiciózní projekty. Studio FingerFun přišlo s třetím dílem své série MMORPG MU Origin, se kterým slibuje mnoho změn a vylepšení oproti jeho předchůdcům. Těšit se můžeme na nové prostředí ve stylu klasičtějších MMO (prostředí starších dílů totiž připomínalo spíše tituly žánru MOBA), které by v novém světě čítajícím až pět milionů čtverečních metrů mělo vytřít zrak mobilní konkurenci. 

Vývojáři též lákají na grafickou stránku světa. Hra na jednu stranu vypadá jako každé druhé asijské MMO, na stranu druhou se stále jedná o mobilní zařízení, kde by taková TERA, u níž můžeme vidět asi největší podobnost, nemusela být na škodu. Velký herní svět totiž nevypadá zle. Při průchodu vás též bude provázet relativně generický příběh boje dobra proti zlu, u něhož se zřejmě za srdce nechytnete, ale to se často ani u takovýchto titulů nestává. Pro fanoušky Metin ve hře autoři chystají svatbu, takže kupování předraženého oblečení pro jednu slavnostní chvíli zřejmě součástí herního zážitku bude.

Blíží se začátek MMO doby u mobilů? MU Origin 3 bude vedle Diabla dalším velkým titulem žánru
i Zdroj: Google Play / MU ORIGIN 3

MU Origin 3 vyjde 26. května na Android i IOS. Hra samotná je zdarma, ale logicky můžeme očekávat větší množství mikrotransakcí. Teď jen nezbývá doufat, že bude v pohodě hratelná i bez nutnosti placení. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama