Biomutant si zatím vede dobře, na Steamu přilákal desítky tisíc hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Biomutant si zatím vede dobře, na Steamu přilákal desítky tisíc hráčů

Biomutant si zatím vede dobře, na Steamu přilákal desítky tisíc hráčů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 5. 2021 12:29

Včerejší vydání očekávaného akčního RPG Biomutant švédského studia Experiment 101 se neslo ve znamení velkého očekávání. Neotřelý titul totiž od kritiků z celého světa sbíral velmi rozporuplná hodnocení. Pro autory tak bylo velmi důležité, jak se povedlo nalákat hráče. A zdá se, že Biomutant slaví úspěch, minimálně na Steamu totiž přilákal najednou až 55 tisíc hráčů, což jsou velmi slušná čísla.

Reklama

  • Biomutant v den vydání dosáhl na Steamu vrcholu 55 tisíc hráčů najednou
  • To jsou slušná čísla, Biomutant je navíc populární i na Twitchi
  • I na Steamu jsou ale hodnocení hodně rozpolcená

Vycházíme přitom ze statistik agregátoru SteamDB. V době psaní textu postapokalyptický svět prozkoumává zhruba 21,5 tisíce hráčů, historický vrchol ale včera dosáhl hodnoty 55 048 hráčů. Dle velmi hrubého odhadu stránky si tak hru pořídilo zhruba 70 až 200 tisíc hráčů. Titul zároveň láká i diváky na Twitchi, ze stejné databáze vychází, že různá živá vysílání Biomutanta v nejlepším momentě sledovalo až 185 tisíc diváků najednou.

Dle peaku tak Biomutant uzavíral první patnáctku nejhranějších titulů Steamu. To sice nezní nijak oslnivě, na druhou stranu jsou na tom lépe především evergreeny s obřími základnami fanoušků a Biomutant za sebou na moment nechal třeba ARK: Survival Evolved, Terrarii, Valheim nebo Path of Exile.

Odhadnout úspěch Biomutanta bylo předem téměř nemožné. Z recenzí kritiků si totiž odnášel hodnocení z celého spektra. Někteří recenzenti neváhali sáhnout po hodnoceních těsně pod absolutními desítkami a stovkami, jinde dojmy klesaly i k velmi podprůměrným známkám. Na agregátoru Metacritic si titul nese celkem nadprůměrných 67 u PC verze, 68 u Xboxové verze a slabších 62 u PlayStation verze. Na Steamu jsou hodnocení podobně rozporuplná, pozitivní je zhruba polovina všech vstupů. My jsme Biomutanta ohodnotili nadprůměrnou sedmičkou. Jde prostě o polarizující záležitost.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama