Benjamin Mendy zmizel kvůli obvinění ze znásilnění z FIFA 22. Jeho karty ale stále kolují na trhu FUT
i Zdroj: Hrej.cz
FIFA 22 Novinka Benjamin Mendy zmizel kvůli obvinění ze znásilnění z FIFA 22. Jeho karty ale stále kolují na trhu FUT

Benjamin Mendy zmizel kvůli obvinění ze znásilnění z FIFA 22. Jeho karty ale stále kolují na trhu FUT

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 9. 2021 16:57

Společnost EA Sports odstranila z letošního ročníku fotbalové simulace FIFA a souvisejícího ekosystému FIFA Ultimate Team virtuální podobu obránce Manchesteru City Benjamina Mendyho. Ten v současnosti čelí obviněním z celkem čtyř případů znásilnění a dalších sexuálně motivovaných útoků. Čeká ho soud. Ze hry ale nezmizel natrvalo. Pokud se prokáže, že je nevinný, opět se objeví ve virtuálních soupiskách.

Reklama

  • Obránce Manchesteru City Benjamin Mendy byl odstraněn z FIFA 22
  • Čelí totiž několika obviněním ze sexuálního násilí
  • Jeho karty ale dále kolují po trhu FUT

“V souvislosti s tím, že byl Benjamin Mendy vyřazen z aktivních soupisek Manchesteru City i Francouzského národního týmu, byl odstraněnen i z odpovídajících soupisek ve FIFA 22 a neobjeví se ani v balíčcích a Ultimate Draftu režimu FIFA Ultimate Team, minimálně po dobu soudního řízení,” okomentoval situaci tiskový mluvčí EA pro magazín Eurogamer.

Tuto kartu už v balíčcích FUT nenajdete. Na trhu je ale stále k mání. Zdroj: FUTHEAD
i Zdroj: Hrej.cz
Tuto kartu už v balíčcích FUT nenajdete. Na trhu je ale stále k mání. Zdroj: FUTHEAD

Studio ale zatím nijak nezasáhlo proti jeho výskytu v již existujících mužstvech. Po přestupovém trhu Ultimate Team tak můžou kolovat Mendyho karty. Navíc hrozí, že s jeho nově nabytou “exkluzivitou” budou hráči šponovat aukční ceny. EA v minulosti podobné situace řešila tím, že zafixovala cenu daného předmětu.

Server Kotaku připomíná, že má situace precedens. Z ročníku FIFA 20 zmizel legendární nizozemský útočník Marco van Basten po tom, co ve vysílání použil nacistický pozdrav. O rok později se do hry vrátil. Pokud se prokáže, že byl Mendy křivě obviněn, také ho hráči uvidí zpátky. V současnosti pobývá ve vazbě v britském Chesteru. Soudce zamítl jeho propuštění na kauci. Před soudem stane v listopadu a finální rozsudek by měl padnout na konci ledna.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama