Bella Ramsey nebude hrát Ellie v druhé sezóně The Last of Us jedině, pokud by sama nechtěla
i Zdroj: HBO
Novinka Bella Ramsey nebude hrát Ellie v druhé sezóně The Last of Us jedině, pokud by sama nechtěla

Bella Ramsey nebude hrát Ellie v druhé sezóně The Last of Us jedině, pokud by sama nechtěla

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 3. 2023 09:53 1

V noci na dnešek vyšla závěrečná epizoda první sezóny úspěšné seriálové adaptace hry The Last of Us. Při té příležitosti proběhla oficiální tisková konference, v rámci které se výkonný producent Neil Druckmann rozpovídal o plánech na další sérii. Především pak uhasil pochybnosti o tom, že Bellu Ramsey nahradí kvůli časovému skoku jiná herečka.

Reklama

  • Bella Ramsey je pro pokračování seriálu The Last of Us prakticky nutností
  • Ke změně castingu by došlo jedině za předpokladu, že už by opravdu nechtěla hrát

Druckmann jako jeden z lídrů vývoje původních her vzpomínal na to, když se povedlo do role herní Ellie nacastovat herečku Ashley Johnson. Tehdy si nedokázal představit, že takhle dokonalou trefu dokáže někdo nahradit. Jenže pak přišla seriálová Ramsey, která úspěch Johnson v podstatě zopakovala. Druckmann tak upozorňuje na to, že ke změně v castingu by došlo jedině v případě, kdy by Ramsey důrazně odmítla pokračovat v natáčení. A i tak by zřejmě štáb herečku velmi hlasitě přesvědčoval, aby si své rozhodnutí rozmyslela.

To potvrzují i slova druhého klíčového muže seriálu, showrunnera Craiga Mazina. Ten vypíchl, že sice ve zpracování příběhu druhé hry dojde k časovému posunu, samotné Ramsey je ale v současnosti devatenáct. Je tedy stejně stará, jako starší verze Ellie. S trochou maskérského umu tak může snadno hrát obě varianty postavy. Sama herečka už ale několikrát naznačila, že ji role Ellie velmi baví a žádná změna tak zřejmě nehrozí.

“Druhá sezóna bude odlišná, stejně jako byla odlišná ta první. Někdy se bude lišit radikálně a někdy nebude lišit vlastně vůbec, ale bude odlišná. Bude to něco unikátního. Nebude úplně stejná jako hra. Bude to podíváná, kterou jsme si Neilem vysnili, a děláme ho s Bellou,” prozradil Mazin na konto druhé série.

Už déle se spekuluje o tom, že tentokrát jedna sezóna nebude adaptovat kompletní děj hry, ale na základě příběhu The Last of Us: Part II vznikne více sérií. Otázkou také zůstává, jak autoři přistoupí k nelineárnímu vyprávění předlohy (na což upozornil magazín IGN) a k jakým zajímavým změnám sáhnou. Můžeme připomenout, že i první série se v některých případech držela předlohy velmi striktně a jindy se ubírala úplně jinou cestou.

Další rekord. Osmá epizoda seriálu The Last of Us přilákala přes 8 milionů diváků
i Zdroj: HBO / Sony Pictures

Další rekord. Osmá epizoda seriálu The Last of Us přilákala přes 8 milionů diváků

Studio HBO si připsalo další rekordní seriálový večer. Osmou epizodu seriálové adaptace The Last of Us si v momentě premiéry…

7. 3. 2023 10:16

Oba zmínění tvůrci už dříve potvrdili, že po adaptování děje druhé hry už žádné navazující pokračování seriálu vznikat nebude.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama