BBC odvysílá osmidílnou rozhlasovou hru Splinter Cell se Samem Fisherem v hlavní roli
i Zdroj: Ubisoft
Novinka BBC odvysílá osmidílnou rozhlasovou hru Splinter Cell se Samem Fisherem v hlavní roli

BBC odvysílá osmidílnou rozhlasovou hru Splinter Cell se Samem Fisherem v hlavní roli

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 11. 2022 13:23

Legendární tajný agent Sam Fisher se po delší době opět vrátí v hlavní roli nového Splinter Cellu. Jen asi ne takového, jakého si fanoušci představují. Zelená světýlka se totiž rozsvítí jen v éteru, konkrétně na BBC Radio 4, kde bude v prosinci odvysílána osmidílná rozhlasová hra Tom Clancy's Splinter Cell: Firewall.

Reklama
Reklama

  • Na BBC Radio 4 bude odvysílána osmidílná rozhlasová hra Splinter Cell
  • Nabídne příběh Sama Fishera v roli mentora

Sam Fisher ve hře dostane za úkol vybudovat novou generaci elitních operativců pod záštitou organizace Fourth Echelon. Hlavní roli ztvární Andonis Anthony (podcastová série The Archers), v podcastu se také objeví Fisherova dcera Sarah s hlasem Daisy Head. Sarah mimochodem půjde v otcových šlépejích a taktéž se stane agentkou. Firewall tedy pravděpodobně nezapadá do kontinua her. Uslyšíme také poměrně známého herce Willa Poultera (Labyrint, Millerovi na tripu, Slunovrat).

BBC odvysílá osmidílnou rozhlasovou hru Splinter Cell se Samem Fisherem v hlavní roli
i Zdroj: BBC

Právě ten okomentoval na koho vlastně drama míří. Údajně by mělo potěšit především fanoušky herní série a nabídnout patřičnou porci akce, napětí a vzrušení. Do toho ale zároveň Firewall míchá hlubší prokreslení postav nebo špetku humoru. Pro Poultera půjde o vůbec první zkušenost s rozhlasovými dramaty.

Za dramatizací stojí Sebastian Baczkiewicz a Paul Cornell. Osm půlhodinových dílů vyjde vždy v pátek a nabídnou 3D binaurální audio pro zajímavější efekt a dramatičnost.

Podcasty BBC jsou volně dostupné na oficiálním webu. Po premiéře 2. prosince si tedy budete moct rozhlasový Splinter Cell (s nejvyšší pravděpodobností) pustit i v České republice. Pochopitelně bude potřeba umět anglicky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama