Autoři zveřejnili podrobné atributy současných jezdců v F1 2021
i Zdroj: Hrej.cz
F1 2021 Novinka Autoři zveřejnili podrobné atributy současných jezdců v F1 2021

Autoři zveřejnili podrobné atributy současných jezdců v F1 2021

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 7. 2021 10:24

Nový ročník závodů F1 2021 studia Codemasters klepe na dveře. Vychází už za pár dnů, autoři navíc zveřejnili finální soupisku letošních jezdců s jejich statistikami. Asi nepřekvapí, že na samém vrcholu potravního řetězce stojí letošní favorité, Max Verstappen a Lewis Hamilton. Ratingy ale akcentují například vzestup talentovaného Landa Norrise.

Reklama

  • Codemasters zveřejnili statistiky současných jezdců v kariérním režimu F1 2021
  • Nejlepší jsou Verstappen s Hamiltonem
  • Cunoda dostal k premiéře velmi vysoké hodnocení

Ratingy jsou ve hře od loňského roku rozděleny na čtyři podrobnější čísla a jedno shrnující. Každý jezdec je hodnocen na základě zkušenosti (Experience), jezdeckého umění (Racecraft), pozornosti (Awareness) a tempa (Pace). Ty ovlivňují, dle pořadí, vývoj formule v kariérním režimu, efektivitu předjíždění, množství chyb pod tlakem a časy na kolo. Celkové hodnocení pak vyjadřuje, jak si jezdec stojí ve srovnání s ostatními.

Loňská rekordní hranice 94 se letos posunula ještě o bodík výše. Nejvyššího hodnocení 95 dosáhli zmínění uchazeči o titul Verstappen a Hamilton. Nizozemský jezdec sice na konkurenta mírně ztrácí v otázce zkušeností, dorovnává ho ale schopnostmi přímo na trati. Slušné hodnocení si nese i letošní nováček Júki Cunoda. Ten díky solidním výkonům dosáhl hodnocení 82. Papírově je tak schopnějším jezdcem než například Mick Schumacher. Naopak zdaleka nejslabším členem pole je kontroverzní rus Nikita Mazepin, který v oficiální galerii z neznámého důvodu chybí. Dosáhl hodnocení 67 s Experience 47, Racecraft 65, Awareness 78 a Pace 66.

F1 2021 vychází na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series 16. července.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama