Autoři přibližují Minecraft Legends. Hra by měla potěšit milovníky Minecraftu i úplné nováčky
i Zdroj: Mojang / Microsoft
Minecraft Legends Novinka Autoři přibližují Minecraft Legends. Hra by měla potěšit milovníky Minecraftu i úplné nováčky

Autoři přibližují Minecraft Legends. Hra by měla potěšit milovníky Minecraftu i úplné nováčky

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 7. 2022 13:41

Akční strategie Minecraft Legends byla oznámena teprve v polovině června, tvůrci však usoudili, že je nejvyšší čas odpovědět na několik důležitých otázek. Chystanou hru blíže představují v krátkém videu.

Reklama

  • Vývojáři z Mojangu a Blackbird Interactive promluvili o Minecraft Legends
  • Fanoušci Minecraftu se ve hře údajně budou cítit jako doma
  • Hra bude přístupná i lidem, kteří svět Minecraftu příliš neznají

O hře promluvil například Magnus Nedfors. Kreativní ředitel vysvětlil, že chtěli ve studiu zkusit něco nového, něco odlišného od předchozích projektů. V Mojangu se pohybuje spousta kreativních lidí, o zajímavé nápady tedy není nouze. A právě z nich postupem času vysublimoval Minecraft Legends. Nedfors podotknul, že ačkoli na hráče čeká odlišná náplň, stále se jedná o starý dobrý Minecraft. Fanoušky by tedy novinka měla potěšit. 

Ukázka z Minecraft Legends nabízí pohled na verzi určenou pro Nintendo Switch
i Zdroj: Mojang / Microsoft

Ukázka z Minecraft Legends nabízí pohled na verzi určenou pro Nintendo Switch

Na tiskovce Xbox & Bethesda Games Showcase došlo k představení Minecraft Legends, akční strategie od Mojangu, o níž se již…

29. 6. 2022 09:51

Narrative Director Kevin Grace vysvětluje, že hráči budou hrát sami za sebe. Postupem času narazí na další postavičky, s jejichž pomocí se snad podaří zachránit Overworld. Hlavní designér Reed Savidis, který zastupuje studio Blackbird Interactive, doplnil, že slovíčko “Legends” se v názvu hry neobjevilo náhodou. Skutečně jde o jakési legendy či pohádky, v nichž se nemusí nutně odrážet historie světa. Akční strategie by měla fungovat na fanoušky Minecraftu, naskočit ale mohou také hráči, kteří se v tomto světě tolik neorientují. 

Video se dále věnuje konkrétním týmům, s nimiž Mojang na hře spolupracuje, například výše zmíněnému Blackbird Interactive, další informace dorazí v průběhu následujících měsíců. Hra vyjde někdy během příštího roku na PC a na konzolích Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5 a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama