Autoři představili další rogue-like elementy střílečky Returnal
i Zdroj: Hrej.cz
Returnal Novinka Autoři představili další rogue-like elementy střílečky Returnal

Autoři představili další rogue-like elementy střílečky Returnal

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

2. 4. 2021 11:06

Studio Housemarque si na konec měsíce naplánovalo vydání rogue-like akce Returnal. Autoři nás pravidelně zásobují dalšími detaily ke hře a jejím prvkům, ve snaze představit novou značku nicméně nijak nepolevují.

Reklama

  • Returnal přinese mnoho odboček, hráči budou motivováni k průzkumu prostředí
  • Autoři představili další rogue-like elementy, nabíjením adrenalinu získají hráči bonus k poškození
  • Hra obsahuje mechanismus zrychleného přebíjení

Další informace se objevili v příspěvku na oficiálním PlayStation blogu. Ze záběrů by se mohlo zdát, že na hráče čekají především prostorné arény, kde Selene bude vzdorovat násobné přesile nepřátel. Level designéři však připravili také lákavé odbočky, které přímo vybízejí k průzkumu. Selene tím pádem může navštívit jeskyně nebo třeba katakomby, kde se bude muset vyhnout nastraženým pastím. Pokud to ale zvládne, bude odměněna speciálními předmětem. Některé lokace jsou dokonce nepřístupné, nejprve je potřeba získat mimozemské zařízení, s nímž najde tu správnou cestu.

Selene na mimozemské planetě navštíví různé biomy, v každém z nich vládnou silnější potvory. Do soubojů s bossy se ale nutně pouštět nemusí, pokud tedy ví, jak je obejít a dostat se tak do další lokace.

Článek zmiňuje také další rogue-like elementy. Už dobře víme, že mohou hráči využívat artefaktů, benefitovat lze i ze zdejších parazitů, kteří však výměnou za určitý bonus Selene zároveň v jistém ohledu ohrožují. Mezi tyto mechanismy se řadí adrenalin. Pět úrovní se nabíjí, když se hráč úspěšně vyhýbá zásahům, za což je odměněn vyšší účinností držených zbraní a útoků na blízko. Jakmile ale Selene něco zasáhne, adrenaline se vyresetuje.

Představeno bylo také zrychlené nabíjení, které připomíná mechanismus z Gears of War. Trigger je potřeba zmáčknout v ten pravý moment, pokud se hráč trefí do kraťoučkého časového okna, je odměněn okamžitým přebitím a k tomu navíc obdrží bonus k poškození. Pokud ale v rychlém přebíjení neuspěje, dojde k zaseknutí zbraně. 

Jak už bylo řečeno, Returnal vyjde koncem měsíce, termín je stanoven na 30. dubna. Jde o exkluzivitu pro PlayStation 5

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama