Autoři No Man’s Sky jsou nadšení, že hru portují na Switch, sami to považují za technický zázrak
i Zdroj: Hrej.cz
No Man's Sky Novinka Autoři No Man’s Sky jsou nadšení, že hru portují na Switch, sami to považují za technický zázrak

Autoři No Man’s Sky jsou nadšení, že hru portují na Switch, sami to považují za technický zázrak

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 2. 2022 11:38 1

Sean Murray, zakladatel a šéf studia Hello Games, se v oficiálním blogovém příspěvku rozpovídal o tom, jaké je pracovat na verzi No Man’s Sky pro Switch. Murray nadšeně přiznává, že týmu obrovská výzva svědčí, zároveň upozornil na několik technických faktů, které z portování vesmírného “simulátoru” dělají skutečně malý zázrak.

Reklama

  • Šéf studia Hello Games, tvůrců No Man's Sky, komentuje verzi pro Switch
  • Prý je studio rádo za obří výzvu
  • Hra má fungovat perfektně ve všech variantách

„Upřímně si myslím, že náš tým je nejšťastnější v momentě, kdy se snaží dokázat něco co považujeme za téměř nemožné,“ tvrdí Murray. Naráží tím na možnosti titulu, který ještě před pár lety sotva fungoval i na konzolích PlayStation 4. Postupem času se ale studiu podařilo velmi nepovedený start hry zvrátit, No Man’s Sky napumpovalo novým obsahem a postupně vyplnilo obrovské ambice projektu.

Na verzi pro Switch už prý tvůrci pracují několik let, šlo ale jen o malou frakci, která fungovala spíše potají. Murray poukazuje na to, že je No Man’s Sky postaveno na procedurálním generování světa. Konzole se tak během hraní musí postarat o spoustu budování světa, a to je pro slabší hardware Switche pořádný zátah. „Mnohokrát jsme odcházeli domů s tím, že je to prostě nemožné, jen aby druhý den ráno nikdo přišel s naprosto unikátním technickým řešením,“ přiznává Murray, že v kancelářích není vždycky veselo.

„Od grafického rozhraní přes ovladač až po hratelnost se vždy snažíme pečlivě přizpůsobit danému přístroji, a to na velké obrazovce, ale i v mobilní verzi No Man’s Sky,“ dodává. 

Switchová verze No Man’s Sky vyjde během léta. Původně titul vyšel v srpnu roku 2016 na PlayStation 4 a PC, o zhruba dva roky později se podíval i na Xbox One a na konci roku 2020 vyšly i verze pro současnou generaci konzolí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama