Autoři metroidvanie The Last Case of Benedict Fox se inspirovali dílem H. P. Lovecrafta. Hru předvádí v první ukázce
i Zdroj: Rogue Games, Inc.
Novinka Autoři metroidvanie The Last Case of Benedict Fox se inspirovali dílem H. P. Lovecrafta. Hru předvádí v první ukázce

Autoři metroidvanie The Last Case of Benedict Fox se inspirovali dílem H. P. Lovecrafta. Hru předvádí v první ukázce

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

28. 6. 2022 10:25

V rámci Xbox & Bethesda Games Showcase došlo také na oznámení metroidvanie The Last Case of Benedict Fox. Na krátký teaser nyní navazuje o poznání delší video, které přináší další detaily.

Reklama

  • The Last Case of Benedict Fox se ukazuje v první gameplay ukázce
  • Jde o 2D metroidvanii vycházející z příběhů H. P. Lovecrafta
  • Hra vyjde na jaře příštího roku

Ukázku okomentoval Bartłomiej Lesiakowski, jenž u projektu studia Plot Twist zastává roli kreativního ředitele. Příběh sleduje počínání Benedicta Foxe, který se vydává na průzkum tajemného panského sídla, kde se dějí prazvláštní věci. V záběrech se velmi brzy mihnou nenechavá chapadla značící inspiraci dílem H. P. Lovecrafta. 

Preview Forgive Me Father, lovecraftovské střílečky ze staré školy
i Zdroj: Hrej.cz

Preview Forgive Me Father, lovecraftovské střílečky ze staré školy

Jedním z největších trendů posledních let jsou retro střílečky. Ty se vracejí k odkazu žánru a často osekávají moderní prvky…

7. 12. 2021 12:00

Fox ovšem nepřichází sám. V hlavě mu zaznívá hlas jakéhosi démona, s nímž má poněkud komplikovaný vztah. Od návštěvy si hodně slibuje, doufá, že se dozví více o své minulosti. Na podlaze jednoho z pokojů ostatně najde bezvládné tělo vlastního otce. A právě s pomocí démona může prozkoumat jeho myšlenky, pokud tedy najde odvahu k přesunu do jiné dimenze. Video mimo jiné předvádí také souboje s několika různými nepřáteli v rozličných lokacích, Fox se nakonec vrací zpět do skutečného světa. 

The Last Case of Benedict Fox vyjde na jaře příštího roku na PC a na konzolích Xbox One a Xbox Series. Hned v den vydání se zařadí do nabídky služby Xbox Game Pass.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama